محمد شریعتمداری در پایان سفر خود به کردستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بنا بر اعلام مسئولین این واحد معدنی، تولید طلای آن از ۳ تن فعلی به ۵ تن در پایان سال میرسد.
وی با بیان اینکه کردستان با طرحهای اجرا شده و در دست اجرا دارای ذخایر ارزشمند طلاست، افزود: ژئوفیزیک هوایی این استان هنوز کامل نیست، ولی با این وجود ۶ منطقه امید بخش در بیجار پیدا شده و در قروه هم منتظر نتایج هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مجموعه فعالیتهای این وزارتخانه در کارهای پایه اکتشافی در کردستان منجر به حجم قابل توجهی از توانمندیهای جدید معدنی شده است، تصریح کرد: در کنار این ایجاد صنایع معدنی همانند واحد تولیدی کنسانتره یک میلیون و ۱۰۰ هزار تنی و طلای داشکسن دور از انتظار نیست.
تلاش برای استفاده از صندوق توسعه ملی برای تامین منابع بانکی
وی در ادامه با اشاره به آغاز اجرای طرح رونق تولید از ۲ سال قبل در کشور، گفت: در مجموع برای تعداد قابل توجهی از واحدهای صنعتی کوچک و متوسط منابعی برای سرمایه در گردش و فعالیتهای توسعهای اختصاص یافت.
شریعتمداری گفت: این طرح در سال جاری هم ادامه خواهد داشت و طرحهای مشکلداری که در سامانه بهینیاب ثبت شده باشند و دیگر طرحها از آن بهرهمند میشوند.
وی حل اساسی موضوع و مشکل سرمایه در گردش را مربوط به بانکها دانست و افزود: همه تلاش ما این است تا از محل منابع صندوق توسعه ملی، منابعی برای بانکها در قرار دهیم تا قدرت وام دهی آنان افزایش پیدا کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به دریافت پروانه ایجاد پنج هزار و ۸۶۰ واحد تولیدی در کشور در سال گذشته، اظهار داشت: این نشان میدهد که با وجود ریسک در کشور، کلنگ زده میشود و در مناسبتهای مختلف از آن بهرهبرداری میشود.
شریعتمداری با اشاره به رویش و ریزش در واحدهای تولیدی گفت: برخی مشکلات ساختاری، هزینهای، سرمایهای و اختلاف سهامداران ممکن است به ریزش واحدهای تولیدی منجر شود که همه تلاش ما این است که شیب رویش تندتر باشد.
وی راهاندازی کلینیک تخصصی صنعت در کردستان را گامی برای حمایت علمی از واحدهای تولیدی با استفاده از نظر صاحبنظران عنوان کرد و افزود: طرح تولیدی را به موقع کلنگ میزنیم و به موقع بهرهبرداری میکنیم و در موقع خود حمایت میکنیم.