حجت اله شفائی در همایش فرصتها و چالشهای صنعت طلا و جواهر ، اظهار کرد: برای زبان صنعتی و بازاری باید زبان دولتی ایجاد کنیم تا نتیجه مطلوب بگیریم.
وی افزود: عدم ثبات سیاسی منطقه ای و جهان، خروج آمریکا از برجام، تشدید تحریم ها، سیاست های غیرکارشناسی بانک مرکزی، گرانی سکه، نوسانات شدید نرخ ارز در کشور و عدم اعتنا دولتمردان به فعالان بخش خصوصی و صنعتی کشور، صنعت طلا و جواهر را کاملا به تعطیلی کشانده است.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر تصریح کرد: تولید، عرضه و فروش با مشکل مواجه شدندکه باید به دنبال راهکار و پیشنهاد به دولت باشیم.
وی گفت: متاسفانه سیاست بانک مرکزی اشتباه و غیرکارشناسانه است، علی الخصوص در بحث سکه، که برای صنعت طلا و جواهر مشکلاتی ایجاد کرده است.
شفائی افزود: با وجود جلسات متعدد در خصوص طلا و جواهر که در بانک مرکزی، صنعت و معدن، ستاد مبارزه با قاچاق کالا به مشکلات ریشه ای رسیدگی کردیم.
وی تاکید کرد: مواد اولیه را باید بانک مرکزی تامین کند، مانند ترکیه که علاوه بر تامین مواد اولیه تسهیلات هم دریافت می کنند.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادر کنندگان طلا و جواهر با بیان اینکه سیاست بانک مرکزی سیاست ذخیره سازی است، تصریح کرد: متاسفانه بانک مرکزی در کوتاه مدت سیاست ذخیره سازی را زیر پا گذاشت و به بهانه حراج سکه و تنظیم بازار باعث پیش فروش ۷۰ تن سکه شد.
وی اظهار کرد: با علم به اینکه در بحرانیم اما گردش جزیی وجود داشت و پیش فروش سکه بانک مرکزی باعث جذب مردم و مردن تولید و فروش صنعت طلا و جواهر کشور شد.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر گفت: با این سیاستی که بانک مرکزی در پیش گرفته تا چند ماه آینده سکه یادبود بهار آزادی از سکه های رایج پیشی میگیرد.
وی تاکید کرد: بانک مرکزی صنعت هفت هزار ساله طلا و جواهر را به نابودی کشانده و نیازی به تحریم نداریم چرا که سیاست نادرست بانک مرکزی و عدم فعالیت بخش خصوصی بیشتر از تحریم های موجود لطمه بیشتری به ما می زند.
شفائی افزود: صنعت طلا و جواهر، تولید و عرضه و فروش ندارد، چرا که ذخایر سکه به کشور تزریق و پول های مردم در بانک بلوکه شده است.
وی با بیان اینکه نمایشگاه سکو پرتاب تولید است و حضور در نمایشگاه داخلی و خارجی بهترین فرصت برای نمایش گذاشتن توانمندی های هرصنعت است، اضافه کرد: متاسفانه صادرات ما با شروط دوازده گانه و اعلام خرید با ارز ۴۲۰۰ و خرید ارز۸۰۰۰ تومان یک سیاست اشتباه است.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر با اشاره به اینکه چهار ماه تعلیق در سال که ماه های محرم و صفر و رمضان است و بهترین فرصت مناسب برای صادرات است، گفت: طلا ورودش به کشور آزاداست، اما با توجه به ارزش افزوده ۹ درصدی از سال ۹۳، سه کیلوگرم شمش قانونی وارد شده که فاجعه است.
وی افزود: هفت کشور صنعتی برتر وجود دارد که یکی از آنها ایران است که در بهترین شرایط مصرف کننده هستیم.
شفائی با بیان اینکه در میز طلا برای خروج از این بحران منتظر پیشنهادات هستیم، اظهار کرد: مصوباتی در تهران شکل گرفت تا برخی استان ها متحد شوند، چرا که تا زمانی که تفرقه وجود داشته باشد یک صدا نباشیم، دولتمردان به ما توجه نمی کنند.
وی با بیان اینکه ترکیه تا ۲۰ سال پیش واردکننده جنس دست دوم ایرانی بود، اما اکنون دومین کشور تولیدکننده است، افزود: متاسفانه به علت تحریم ها مسائل امنیت و سیاسی اهمیت دارد که به مسائل اقصادی و تجارت نمی پردازند، همچنین در روابط سیاسی امنیتی که تحت شعاع است اجازه ورود بحث اقتصادی را نمی دهد.