رییس سازمان برنامه و بودجه دیشب در پاسخ به دستور رییس جمهور به این نهاد در نامهای، 12بسته اجرایی برنامه جامع پیشنهادی به منظور مقابله با آثار تحریم ها را ارایه کرد.
بر این اساس در هشتمین بسته پیشنهادی که محمدباقر نوبخت در خصوص برنامههای جامع مقابله با آثار تحریمها به نهاد ریاست جمهوری پیشنهاد داده، موضوع واگذاری داراییهای مازاد دولت به مردم در قالب سهام و املاک مازاد است.
در همین زمینه، مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس با تاکید بر اینکه سازمان بورس برنامه جامعی برای مقابله با آثار تحریم ها بر اقتصاد کشور دارد، گفت: در 12بسته ارسالی رییس سازمان برنامه و بودجه برای رییس جمهور، بازار سرمایه نیز یکی از بسترهایی معرفی شده است که از طریق آن می توان با آثار سوء تحریم ها مقابله کرد.
محسن خدابخش در خصوص برنامهریزیهای این سازمان در شرایط خاص اقتصادی کشور اظهار داشت: با توجه به اینکه پیش از تهیه این بسته توسط سازمان برنامه و بودجه ، رییس جمهوری نیز به لزوم واگذاری سهام و اموال مازاد دولت در بازار سرمایه اشاره کرده بود، سازمان بورس از همان مقطع تصمیم به تدوین برنامه ای در این رابطه گرفت.
وی ادامه داد: با توجه به بررسی های انجام شده احتمالا اموال و سهام مازاد دولت در قالب واحدهای چند صندوق سرمایه گذاری به فروش خواهد رسید.
مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس با تاکید بر اینکه طرح یاد شده هنوز نهایی نشده و در حال بررسی است، تصریح کرد: اما اصل موضوع تجمیع دارایی های دولت و فروش آنها در قالب واحدهای صندوق های سرمایه گذاری در بازار سرمایه است.
خدابخش درباره رقم دقیق اموال و سهام مازاد دولت گفت: هنوز رقم مشخصی از این دارایی ها در دست ما نیست و برای دریافت این اطلاعات باید با سازمان خصوصی سازی جلساتی را برگزار کنیم.
وی با تاکید بر اینکه این برنامه به سرعت اجرایی خواهد شد، افزود: فعلا در حال برگزاری جلساتی برای بررسی و نهایی کردن این برنامه ها هستیم.
شب گذشته نوبخت در نامهای به رییس جمهور 12بسته اجرایی را در قالب برنامه جامع پیشنهادی مقابله با آثار تحریمها ارائه کرد.
رییس سازمان برنامه و بودجه در پی دستور رییس جمهور به سازمان برنامه و بودجه برای راه حل های پیشنهادی مقابله با تحریم ها در نامه ای به رییس جمهور 12بسته اجرایی را در قالب برنامه جامع پیشنهادی مقابله با آثار تحریم ها ارائه کرد.
محمد باقر نوبخت در این نامه خطاب به حسن روحانی آورده است با هدف اجرایی شدن موضوعات ابلاغی جنابعالی در اجلاس مدیران کشور، اولین بخش از برنامه جامع مقابله با تحریم مشتمل بر 12بسته اجرایی با عناوین زیر توسط کارشناسان سازمان برنامه و بودجه کشور، دستگاههای ذیربط و همچنین جمعی از صاحبنظران دانشگاهی و اقتصادی تهیه و برای طرح در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه تقدیم میشود.
این 12بسته اجرایی با عناوین آثار سناریوهای مختلف تحریم و تقسیمکار دستگاههای اجرایی برای مقابله با آن، محاسبه آثار تحریم بر بودجه عمومی و سناریوهای جبران آن ، راهکارهای مهار و مدیریت رشد نقدینگی، برنامه تأمین انرژی مطمئن در شرایط تحریم، برنامه تأمین کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم، برنامههای ویژه حمل و نقل دریایی، ریلی و هوایی در تحریم، برنامههای صنعت، معدن و تجارت در شرایط تحریم، نحوه واگذاری داراییهای مازاد دولت به مردم (سهام و املاک مازاد)، تسهیل در مشارکت عمومی و خصوصی برای اجرای طرح های عمرانی، برنامه تامین معیشت فقرا و کاهش فقر مطلق، برنامههای رونق تولید و اشتغال گسترده و تدوین راهکارهای ویژه مقابله با تحریم در حوزه IT , ICT تهیه و به رییس جمهور ارایه شده است.
همچنین در این نامه قید شده است سایر بخشهای برنامه جامع مقابله با تحریم پس از نهایی شدن تقدیم خواهد شد.