کوئیچی ناکائو در گفتگو با مهر افزود: کار اعتماد سازی کشورهای خارجی نسبت به صلح آمیز بودن فعالیتهای هستهای مسئله سادهای نیست و حتی ژاپنیها نیز چندین سال طول کشید تا صلح آمیز بودن فعالیتهای خود را به اثبات برسانند.

وی ادامه داد: کشور ژاپن برای اثبات این مسئله با هزینه خود بارها از بازرسان IAEA و کشورهای همسایه خود چون کره جنوبی و چین دعوت کرد تا برای شفاف شدن هر چه بیشتر از این کشور دیدن کنند و این روند بیش از ۴۰ سال طول کشید.

کوئیچی ناکائو ادامه اظهار داشت: در نهایت سازمان بین المللی انرژی هسته‌ای متقاعد شد که فعالیت هسته‌ای ژاپن صرفا صلح آمیز است که البته در این در حالی است که روند فعالیت‌های هسته‌ای در ژاپن هیچگاه مورد شک قرار نگرفت، اما در هر صورت برای ایران روند اعتماد سازی بسیار طولانی است.

وی در ادامه تصریح کرد: در هر صورت این اعتماد سازی شاید بیش از ژاپن نیز طول بکشد و امید است روند اعتماد سازی متقابل دنبال شود.

کوئیچی ناکائو در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه ژاپن تنها کشوری است که از لحاظ بمب اتمی مورد تهاجم قرار گرفته، گفت: به همین سبب خارج از مسئله اروپا و آمریکا نسبت به مسائل هسته‌ای یک نگاه منحصر به فردی دارد زیرا مورد تهاجم بمب اتمی قرار گرفته و در زمانی که مسائل هسته‌ای در هر کجا مطرح شود ژاپن در این خصوص حساسیت نشان می‌دهد.

موضوع هسته‌ای ایران با کره شمالی متفاوت است

وی با اشاره به کره شمالی اظهار داشت: در کره شمالی هم مسائل هسته‌ای وجود دارد که ما در این خصوص نیز حساسیت داریم اما با وجودی که حساسیت و ماهیت موضوع مسائل هسته‌ای کره شمالی با ایران کاملا مسائل جداگانه‌ای است اما با این وجود نسبت به مسائل هسته‌ای ایران نیز نگاه ویژه‌ای داریم.

کوئیچی ناکائو در ادامه سخنان خود یادآور شد: از ایران انتظار می رود تا در این مسیر شفاف سازی لازم را در مقابل سازمان بین المللی انرژی هسته ای داشته باشد که این موضوع حائز اهمیت است از طرف دیگر اعتماد سازی متقابل با گروه ۵ + ۱ برگزار شود که این موضوع به نفع ایران است.

دبیر اول سفارت ژاپن و رئیس مرکز اطلاع رسانی و فرهنگی سفارت ژاپن ادامه داد: انتظار می‌رود مسائل هسته‌ای ایران از طریق دیپلماسی و گفتگو مرتفع شود.

۱۰درصد نفت مورد نیاز ژاپن از ایران تامین می‌شود

وی با اشاره به اهمیت ایران در منطقه خاورمیانه گفت: ایران به عنوان کشور بزرگ خاورمیانه اهمیت دارد و از نظر ژاپن نیز چون ایران بزرگترین تولید کننده و چهارمین تولید کننده نفت برای ژاپن به شمار می‌رود دارای اهمیت است، چنانچه ژاپن ۱۰ درصد از کل واردات نفت را از ایران دارد و از نظر حفظ منابع طبیعی نیز ایران جایگاه حائز اهمیتی را به خود اختصاص داده است.

کوئیچی ناکائو در ادامه سخنان خود با اشاره به مطرح شدن تحریم نفتی ایران گفت: در دیدار وزرای امور خارجه ژاپن و آمریکا نیز نگرانی از مسائل اقتصاد ژاپن و کل جهان مطرح شد.

تحریم نفتی ایران تاثیر منفی در رشد اقتصادی دنیا دارد

وی ادامه داد: در صورت تحریم نفتی ایران، قیمتهای نفت در دنیا افزایش خواهد یافت و تاثیر منفی در رشد اقتصادی نه تنها ژاپن بلکه در کل مردم دنیا خواهد داشت و ژاپن نیز که به شدت از لحاظ اقتصادی صدمه دیده و علاوه بر آن نیروگاه فوکوشیما آن که اکنون از کار افتاده در تامین انرژی دچار مشکل است از این رو نمیتوان اتکاء به منابع هستهای داشت و جایگزین آن منابع نفتی است که وزرای خارجه آمریکا و ژاپن در این موضوع تبادل موضوع داشتهاند.