گروه اقتصادی- قطعی چند ساعته برق در روزهای اخیر و گرمای کم سابقه باعث مشکلات فراوانی برای مردم شده و این در حالی است که این خاموشی ها از قبل اعلام نشده و برنامه ریزی نشده است.
به گزارش افکارنیوز، یکی از گلایه های مردم این است که هیچ اطلاع رسانی قبلی درباره خاموشی ها از سوی شرکت توانیر اعلام نشده و برخی گزارش های مردمی حکایت از آن دارد که قطع و وصل شدن متناوب برق باعث می شود وسایل برقی آسیب ببیند.
این در حالی است که شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ در اطلاعیه آخر خود فقط از مردم خواسته 10 درصد از مصرف خود بکاهند تا خاموشیها ادامه نیابد اما اصلا به خاموشیهای روزانه اشارهای نکرده است. شرکت توزیع نیروی برق تهران در اطلاعیه خود آورده: «با توجه به پیشبینی سازمان هواشناسی درباره افزایش مستمر دما و پایداری هوای گرم در تهران، مصرف برق در روزهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است. با توجه به همراهی موثر مشترکان و صرفهجویی در مصرف برق تا هفته گذشته شاهد مشکلی در پایداری برق شهر تهران نبودیم اما با توجه به روند افزایشی دما و بهطبع افزایش مصرف برق، شاهد رشد بار در شبکه هستیم بر همین اساس در این شرایط به منظور تامین برق پایدار، بیش از هر زمان دیگری به مدیریت مصرف برق از سوی مشترکان شهر تهران نیازمندیم».
در این اطلاعیه با اشاره به ساعتهای اوج مصرف انرژی در شهر تهران (12 تا 17-20 تا 23) تاکید شده است: «اگر مشترکان شهر تهران تنها 10 درصد از مصرف برق خود را کاهش دهند، تابستانی بدون خاموشی را در تهران خواهیم داشت. امیدواریم با تلاش همکاران مجموعه صنعت برق و همراهی مشترکان و رعایت صرفهجویی 10 درصدی در مصرف برق، پیک بار تابستان امسال را با موفقیت پشتسر گذاریم. مشترکان میتوانند در ساعتهای اوج مصرف برق کولرهای آبی خود را روی دور کند قرار دهند، در صورت استفاده از کولرهای گازی، ترموستات بین 23 تا 25 درجه سانتیگراد تنظیم شود؛ در ساعتهای اوج مصرف برق استفاده از وسایل پرمصرف برقی مانند اتو، ماشین لباسشویی، ظرفشویی، جاروبرقی و ... را به ساعتهای دیگری موکول کرده و تا حد امکان به منظور تامین نور در طول روز از روشنایی طبیعی بهره گیرند».
همچنین همایون حائری، معاون برق و انرژی وزیر نیرو در نشست خبری اخیر خود درباره خاموشیها گفت: علت این خاموشیها بهخاطر افزایش پیک بار بوده و هیچ برنامه مشخصی از قبل برای خاموشی نبوده است. در کنترل شبکه حتماً مواردی رعایت خواهد شد که کار به خاموشی کشیده نشود و در این باره باید مطرح کنم که ما نزدیک به یکهزار مگاوات ظرفیت ذخیرهای در شبکه برای مواقع بحران و اضطراری داریم که در صورت لزوم و نیاز از آن بهره خواهیم برد و در زمان پیک بار این ذخیره پاسخگوی کمبود ما است.
وی از بستن قرارداد با صنایع برای کاهش مصرف برق تا یکهزار و 300 مگاوات گفت و ادامه داد: مذاکرات مختلفی در این باره انجام شده و به توافق رسیدیم که در زمان پیک، مصرف خود را پایین بیاورند.
حائری از برگزاری جلسات متعدد با تولیدکنندگان نیروگاههای پراکنده گفت و بیان داشت: قرار شد کمکهای ویژهای به این تولیدکنندگان داشته باشیم و در این راستا مکاتباتی را با وزارت نفت انجام دادیم و بهدنبال حل مشکل این عزیزان هستیم تا تاخیری در کار آنها انجام نشود که باید گفت در حال حاضر در پی کسب مجوزهای لازم هستیم.
به نظر می رسد با توجه به اینکه دولت باید از قبل پیش بینی مصرف برق را انجام می داد و طبق آن برنامه ریزی میکرد اما حالا که مجبور به خاموشی ها است شاید بهتر است که از قبل برنامه قطعی ها را مشخص کند تا مردم طی آن اطلاعیه بهتر برنامه ریزی کنند.