كاظم دوستحسيني در گفتوگو با ايسنا، با اعلام اين خبر اضافه كرد: بانك مركزي وارد عمل شده و قبول كرده كه براي تسهيلات بانكي كه در اختيار صادركنندگان و واردكنندگان به ارز قرار گرفته بود، با همان نرخ زمان اعطاي تسهيلات تسويه كند. اگر عملا اين اتفاق بيفتد، نوسان نرخ ارزي براي صادركننده و واردكننده حادث نميشود.
وی ادامه داد: اکنون بانک مرکزی تقبل کرده که اگر صادرکنندهای تسهیلات صادراتی یا واردکنندهای تسهیلات ارزی برای واردات خود مثلا در ششماه یا یک سال گذشته گرفته و اکنون تسویه آن قرار است رخ دهد با همان نرخ زمان دریافت تسهیلات تسویه انجام شود. یعنی فرد متقاضی معادل ریالی آن را بدهد و بانک مرکزی ارز آن را تامین میکند و به آن بانک مربوطه میپردازد.
به گفته دوستحسینی با این اقدام، دیگر نوسان نرخ ارزی برای آن فعال اقتصادی و کسی که تسهیلات بانکی دریافت کرده، اتفاق نخواهد افتاد.
وی تصریح کرد: چون کماکان این فرآیند ادامه دارد و خیلی از افراد در حال دریافت تسهیلات هستند و ممکن است در آینده نرخ ارز مجددا کاهش یا افزایش یابد، اگر این سیاست بانک مرکزی ادامه پیدا کند، پوشش ریسک نوسان نرخ ارز توسط صندوق ضمانت صادرات عملا وجود نخواهد داشت، اما اگر ادامه پیدا نکند، طبیعتا ما میتوانیم مجددا وارد عمل شویم و طرح گذشته خود را پیگیری کنیم.
پيش از اين دوستحسيني از طرح صندوق ضمانت صادرات براي پوشش نوسان نرخ ارز فعالان اقتصادي خبر داده بود كه در آن طرح تا ۲۵ درصد زيان ناشي از كاهش و افزايش نرخ ارز صادركنندگان و برخي از واردكنندگاني كه محصولاتشان نهايتا منجر به صادرات ميشود پوشش داده ميشد.
شناسه خبر:
۷۵۵۷۷
امتیاز ارزی بانک مرکزی برای فعالان اقتصادی
رییس صندوق ضمانت صادرات خبر داد که بانک مرکزی تسهیلات ارزی تجار را با همان نرخ زمان اعطای این تسهیلات تسویه میکند که اگر این اتفاق رخ دهد فعالان اقتصادی در این زمینه با نوسان نرخ ارزی مواجه نخواهند بود.
۰