این گزارش جمعیت کشور را در چهار سناریوی فرض باروری پیش بینی نموده که براساس این چهار سناریو، انتظار میرود جمعیت کشور در سال 1430 در کمترین سطح به 95.3 میلیون نفر و در بیشترین سطح به حدود 112.5 میلیون نفر برسد.
با توجه به اهمیت بررسی تغییرات جمعیتی کشور از نظر تعداد و ساختار جمعیت در سطوح مختلف جغرافیایی، مرکز آمار ایران نسبت به پیشبینی جمعیت کشور تا سال 1430 بر اساس آخرین نتایج سرشماری نفوس و مسکن ١٣٩٥ و نیز مطالعات و پژوهشهای صورت گرفته پیرامون نتایج مذکور اقدام کرد که این گزارش پس از ارائه در بیست و یکمین جلسه کمیته آمارهای بخشی جمعیت، با حضور متخصصان، مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی نهایی گردید.
برای انجام این پیش بینی از روش «ترکیبی پیشبینی جمعیت» بهره گرفته شده است. در این روش که متداولترین روش پیش بینی جمعیت می باشد بر اساس عملکرد مجموعه عوامل موثر بر تغییر و تحولات جمعیت یعنی باروری، مرگ و میر، مهاجرت و ترکیب سنی و جنسی جمعیت استفاده شده است.
این گزارش جمعیت کشور را در چهار سناریوی فرض باروری پیش بینی نموده که براساس این چهار سناریو، انتظار میرود جمعیت کشور در سال 1430 در کمترین سطح به 95.3 میلیون نفر و در بیشترین سطح به حدود 112.5 میلیون نفر برسد. از سویی دیگر، با توجه به روند موجود و اجماع کارشناسی اعضای کمیته آمارهای بخشی جمعیت، محتمل ترین سناریو، کاهش تدریجی نرخ باروری و رقم 101.3 میلیون نفر جمعیت در سال 1430 میباشد.
همچنین به این ترتیب، جمعیت کشور به روند افزایشی خود حداقل تا ٣٥ سال آینده ادامه داده و انتظار می رود در سال 1430 شمسی جمعیت ایران به حدود 1.3 برابر جمعیت سرشماری شده در سال ١٣٩٥ برسد. همچنین، متوسط رشد سالانه جمعیت کشور در هر چهار سناریو، روندی کاهشی خواهد داشت و در هر چهار حالت، در دهه های آتی به رقم کمتر از یک درصد خواهد رسید.