بارکدخوانها امروزه از ملزومات بیشتر کسب و کارها به شمار میروند، چراکه کنترل موجودی و انبار و همچنین درج اطلاعات محصولات فروخته شده با یک سیستم بارکد و یک بارکدخوان مناسب بسیار آسان و دقیق خواهد بود.
بارکدخوانها در حالت کلی برای استفاده روزانه در محیطهای اداری و فروشگاهی طراحی شده اند و ضربههای تصادفی در هنگام کار مشکل خاصی را ایجاد نمیکند، اما اگر شما میخواهید از بارکدخوان در محیط صنعتی و یا انبارها استفاده کنید بهتر است نوعی از بارکدخوان را انتخاب کنید که در مقابل گرد و غبار مقاوم بوده و قابلیت ضربه پذیری بیشتری داشته باشد، تا دچار مشکل جدی نشوید.
در نظر گرفتن نوع فعالیت کاریتان از مهمترین نکاتی است که قبل از خرید یک بارکد خوان باید آن را در نظر بگیرد و پاسخ به این سوالات می تواند تا حدودی به شما کمک کند:
در چه محیطی میخواهید از بارکد خوان استفاده کنید؟
چه نوع بارکدی توسط بارکد اسکنر قرار است خوانده شود؟
آیا این دستگاه قابلیت اتصال به کامپیوتر را دارد یا خیر؟
قصد دارید برای خرید یک بارکد خوان چه میزان هزینه کنید؟
اما از طرفی دانستن این که چند نوع بارکدخوان در بازار وجود دارد و هر کدام دارای چه کاربردی هستند، خالی از لطف نیست:
انواع بارکد خوان ها بر حسب نوع کاربری در سه گروه بارکد خوان دستی، بارکد خوان رومیزی و بارکد خوان موبایلی در بازار وجود دارد، که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
بارکد خوان دستی:
عنوان معمولیترین نوع بارکد خوان را میتوان به بارکد خوان دستی اختصاص داد.
نحوهی عملکرد این دستگاه به گونهای است که با قرار دادن بارکد خوان رو به روی بارکد مورد نظر و فشردن دکمهی مربوطه بارکد خوانده میشود.
لازم به ذکر است که برخی از این دستگاهها دارای پایه نگه دارنده بوده و دیگر نیازی به در دست گرفتن دستگاه جهت خواندن بارکد نیست.
این دستگاه در مدلهای بدون سیم نیز موجود هستند و در محیطهایی که به آزادی عمل بیشتری نیاز دارند مورد استفاده قرار می گیرند .
بنابراین بر حسب نیاز کاربران مشخص می شود که دستگاه مورد نظر پایه دار یا بدون پایه، بی سیم و یا با سیم باشد.
بارکد خوان رومیزی:
این نوع بارکد خوان مخصوص قرار گرفتن بر روی میز بوده و بدون دخالت دست امکان خواندن بارکد را برای کاربر فراهم می کند.
کیفیت این نوع دستگاه بسیار بالا بوده و برای خواندن بارکد نیازی به فشردن کلید و یا قرار دادن دقیق بارکد به صورت متمرکز بر روی بارکد اسکنر نیست، چرا که این مدل دستگاه ها از دید وسیع تری نسبت به سایر دستگاهها بر خورداراند.
بارکد خوان های رومیزی در محیطهایی که به صورت سریع و مداوم نیاز به خواندن بارکد دارند مورد استفاده قرار می گیرد.
بارکد خوان موبایلی:
این نوع بارکد خوان به صورت مجزا بارکد را میخواند و سپس دادهها را از طریق اینترنت به محل مورد نظر انتقال میدهد در عملکرد این دستگاه نیازی به اتصال به کامپیوتر نیست.
بارکد خوان معمولی:
بارکد خوانهای معمولی برای اسکنهای معمولی استفاده میشوند و شامل دو نوع بارکد خوان لیزری و تصویر ساز خطی هستند.
بارکدخوان لیزری:
این نوع بارکد خوان از معروفترین نوع اسکنرها هستند که از یک دیود قرمز لیزر جهت خواندن فاصلههای سیاه و سفید موجود در بارکدها تشکیل شده اند.
در حال حاضر این بارکد خوانها مقروم به صرفهترین نوع در گروه بارکد خوان ها محسوب می شوند و همچنین باید در نظر داشته باشید، اگر بارکدهایی که قرار است خوانده شود بزرگتر از حد معمول باشد بازهی لیزر بارکد خوان نباید از طول بارکدها کوچکتر باشد.
تصویر ساز خطی:
این نوع بارکد اسکنر تنها قادر به خواندن بارکدهای معمولی بوده و نحوهی عملکرد آن ها به این صورت است که؛ از بارکد مورد نظر عکس گرفته و پس از آنالیز آن کد مورد نظر را استخراج میکند.
لازم به ذکر است که بارکد خوان تصویر ساز در خواندن بارکدهای کم رنگ توانایی بالاتری نسبت به بارکد اسکنر لیزری دارند.
بنابراین انتخاب این دو نوع بارکد خوان بر حسب نوع نیاز کاربر صورت میپذیرد و بارکد خوانهای پیشرفته جهت خواندن بارکدهای پیچیدهتر به کار میرود.
بارکدخوان تصویر ساز دوبعدی:
این نوع بارکد اسکنر همانطور که گفته شد از بارکد مورد نظر عکس گرفته و سپس تصاویر را آنالیز میکند و قادر به خواندن بارکدهای دو بعدی نیز هستند.
باید بدانید که نحوه و جهت قرار دادن بارکد در این بارکدخوان اهمیتی ندارد، ولی در بارکد اسکنر لیزری و خطی بارکد باید به صورت افقی قرار گیرد.
این نوع بارکدخوان جهت خواندن سریع بارکدهایی که در شرایط مختلف قرار دارند و جهت مشخصی ندارند مورد استفاده قرار می گیرند.