معاون رئیس جمهور به تشریح برخی کاستیهای سفرهای نوروز پرداخت و نسبت به گران شدن عوارض خروج از کشور انتقاد کرد و درباره تعطیلی مجموعه فرهنگیتاریخی توس و تختجمشید در زمان تحویل سال نو گفت:برخی بدسلیقهگیها باعث شد این برنامهها بهدرستی برگزار نشود.
علی اصغر مونسان در نشست ارائه گزارش ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد ورود گردشگران خارجی به کشور در ایام نوروز، اظهار داشت: ایام نوروز، زمان پیک سفرهای داخلی است و عمده اقامتگاههای کشور در اختیار گردشگران داخلی قرار دارد، ورود گردشگران خارجی به کشور پس از ایام نوروز رشد بیشتری پیدا میکند.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تصریح کرد: آمار دقیق ورود گردشگران خارجی به کشور را پس از اعلام آمار رسمی پلیس مهاجرت خواهیم داشت.
معاون رئیسجمهوری در مورد استفاده از حسابهای اقماری در حوزه گردشگری نیز گفت: امیدواریم امسال بتوانیم این اقدام را عملی کنیم، هرچند در حال حاضر نیز آمارهای ما دقیق است اما با استفاده از حسابهای اقماری میتوانیم درآمد مالی ناشی از حوزه گردشگری را نیز به طور دقیق محاسبه و اعلام کنیم.
همچنین محمد محبخدایی - معاون گردشگری نیز در مورد این موضوع گفت: آمارهایی که در حوزه اقامت و سفر در کشور اعلام میشود براساس استانداردهای سازمان جهانی گردشگری است، همچنین با دستور ریاست سازمان، ساماندهی و یکپارچهسازی اقامتگاههای بومگردی در کشور در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در پاسخ به سئوال خبرنگاری در مورد وضعیت گردشگران خروجی در مرز یکی از کشورها و ادعای افت شدید گردشگران ورودی به کشور، توضیح داد: نباید در انتشار و ارائه اخبار غلو کرد، در سال 96 در حوزه گردشگری زیارتی به دلیل برخی اتفاقات با کاهش مواجه شدیم که این موضوع طبیعی بود اما افت شدید ورود تورهای خارجی را نداشتیم.
وی تصریح کرد: سامانه نظارتی شامل گردشگران داخلی و خارجی میشود و موضوعی که در مرز یکی از کشورها برای گردشگران خروجی از کشور اتفاق افتاده بود و به صورت کلیپ در فضای مجازی منتشر شده بود از سوی سازمان میراثفرهنگی پیگیری میشود، البته این موضوع مربوط به آن کشور هدف بوده است و مشکلی در داخل کشور برای گردشگران وجود نداشته است.
معاون رئیسجمهوری تصریح کرد: وضعیت گردشگران خروجی در کشور ما نرمال و طبیعی است، ما در حال استخراج آماری هستیم که نسبت جمعیت کشور به گردشگران خروجی را نشان میدهد و همچنین این آمار را با چند کشور دیگر مقایسه خواهیم کرد، این آمار به زودی اعلام میشود.
مونسان در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد افزایش عوارض خروج از کشور و تاثیر آن بر گردشگری خروجی گفت: اعتقاد ما بر این است که افزایش عوارض خروج تاثیری در آمار گردشگران خروجی ندارد، اما اقدامات خوب نرمافزاری و همکاری تمام دستگاههای عضو ستاد، همچنین معرفی جاذبههای گردشگری کشور مهمترین عامل رشد گردشگری داخلی و توزیع یکنواخت گردشگران در کشور بوده است، مردم نسبت به جاذبهها و داشتههای کشور آگاه شدهاند و امسال برای رشد گردشگری داخلی جشنوارهها و برنامههای خوبی تدارک دیده شده است.
معاون رئیسجمهوری اضافه کرد: ما باید در حوزه افزایش گردشگران خارجی بیش از پیش تلاش کنیم، گردشگری یک حوزه فرابخشی است و بخشهای مختلفی در این حوزه دخیل هستند، همه باید کمک کنیم تا فضای جذابی را برای گردشکران ایجاد کنیم.
خبرنگاری نیز از معاون رئیسجمهوری در مورد رویداد «تبریز2018» پرسید و مونسان در پاسخ به این سئوال گفت: "تبریز2018" یک رویداد یکساله است که در این یک سال آن شهر به دنیا معرفی میشود، برنامهها و اقدامات بسیاری برای افزایش گردشگران خارجی ورودی به استان آذربایجان شرقی و تبریز برنامهریزی شده است و اینکه چه تعداد خارجی وارد تبریز شدند در پایان سال 2018 و پس از اعلام رسمی پلیس مهاجرت کشور مشخص میشود.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تصریح کرد: روز 5 اردیبهشت سفر ریاست جمهوری به واسطه رویداد "تبریز2018" به استان آذربایجان شرقی را خواهیم داشت و باید از این فرصت برای معرفی ظرفیتهای این استان استفاده کنیم.
مونسان در پاسخ به سئوال خبرنگاری در مورد سامانه 09629 و پورتال جامع گردشگری ایران گفت: هم سامانه 09629 و هم پورتال جامع گردشگری ایران فعال هستند و در طول ایام نوروز در حال ارائه خدمات به گردشگران نوروزی بودند.
به گزارش سازمان میراث فرهنگی-وی در جواب سؤال خبرنگاری در مورد اسکان گردشگران در مراکز اقامتی آموزش و پرورش گفت: امسال تلاش شد که آموزش و پرورش غیر از فرهنگیان، سایر گردشگران را پذیرش نکند که خوشبختانه این موضوع بسیار رعایت شد و شاید همین موضوع یکی از دلایل افزایش آمار اقامت در هتلهای کشور بوده است.
مونسان در مورد فعالیت اقامتگاههای غیررسمی نیز گفت: سازمان میراثفرهنگی و اداره اماکن دو دستگاهی هستند که در این حوزه اقداماتی را انجام میدهند اما خود مردم هم باید از اقامت در این نوع اقامتگاهها پرهیز کنند، همچنین طرحی برای ساماندهی خانههای مسافر در دست داریم.
معاون رئیسجمهوری در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد تعطیلی مجموعه فرهنگیتاریخی توس و تخت جمشید در زمان تحویل سال نو، گفت: مسائل و موارد مربوط به تحویل سال نو در این مجموعهها آماده شده بود اما برخی بدسلیقهگیها باعث شد این برنامهها بهدرستی برگزار نشود، تلاش میکنیم با هماهنگی تمام بخشها این مسائل در سالهای آتی تکرار نشود.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در جواب خبرنگاری گفت: سفرهایی که در قالب تور نباشد عوارض زیادی دارد، باید بستههای گردشگری متناسب با رویدادها طراحی شود تا استانها از عواید گردشگری بهرهمند شوند، در سفرهای انفرادی امکان کنترل و برخورداری استانها از سفر کم است، سفر باید به صورت تور برگزار شود و اگر رویدادهای ثابت را برنامهریزی کنیم میتوانیم شاهد برگزاری تورهای گردشگری باشیم.
وی در پایان به سوال خبرنگاری در مورد توجه و تاکید به حوزه گردشگری دریایی گفت: گردشگری دریایی جزو جذابترین گونههای گردشگری است، اما ما با وجود اینکه از جاذبه دریا برخورداریم به قدر کافی به این حوزه نپرداختهایم.
معاون رئیسجمهوری اضافه کرد: در بازدیدی که در ایام نوروز از مناطق جنوبی کشور داشتیم که با حضور مدیرعامل سازمان بنادر همراه بود، گفتوگوهای بسیار مفیدی در مورد توجه به گردشگری دریایی صورت گرفت، رودخانه کارون یکی از مزیتهای بسیار خوب در این منطقه است که باید از آن استفاده کرد، مدیرعامل سازمان بنادر در این بازدید اعلام کرد که اشخاصی که بخواهند در حوزه گردشگری دریایی فعالیت کنند میتوانند 10 درصد آورده داشته باشند و 90 درصد از هزینهها را به صورت تسهیلات دریافت کنند، این یک موقعیت بسیار خوب برای توسعه گردشگری دریایی در این مناطق است، در جلسات آتی با مدیرعامل سازمان بنادر این موضوع بیش از پیش مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.