هواوی، سومین تولیدکنندهی بزرگ گوشیهای هوشمند، امروز با انتشار گزارشی از افزایش ۲۸ درصدی سود خالص خود در سال ۲۰۱۷ خبر داد، این شرکت دلایل اصلی افزایش سوددهی خود را کنترل هزینهها و عملکرد فوقالعادهی خود در بازار چین میداند؛ با این حال پیشبینیها از آیندهی مبهم هواوی؛ نزدیکترین تعقیبکنندهی سامسونگ و اپل در بازار گوشیهای هوشمند حکایت دارند؛ چرا که این شرکت در بازار چین، رقابت سنگینی را تجربه میکند و بهدلیل برنامههای واشینگتن برای افزایش تعرفهی واردات محصولات چینی حوزهی فناوری، فروش آن در بازار آمریکا رو به کاهش است. سود خالص هواوی در سال ۲۰۱۷ به ۴۷.۵ میلیارد یوان، معادل ۷.۳ میلیارد دلار رسید که نسبت به افزایش ۰.۴ درصدی درآمد در سال ۲۰۱۶، عملکرد بسیار بهتری محسوب میشود. افزایش سوددهی چینیها عمدتا به کاهش ۸۵ درصدی هزینههای مالیاتی آنها بازمیگردد؛ چرا که هواوی در سال ۲۰۱۷ زیان مبادلاتی خارجی کمتری را نیز ثبت کرده است.
درآمد هواوی در سال ۲۰۱۷ همگام با پیشبینیهای این شرکت، با افزایشی ۱۵.۷ درصدی به ۶۰۳.۶ میلیارد یوان (۹۶.۱۶ میلیارد دلار) رسید و بدین ترتیب چینیها پایینترین رشد طی ۴ سال اخیر را ثبت کردند. هواوی در سال ۲۰۱۶ پس از ثبت پایینترین رشد سوددهی طی پنج سال قصد داشت تا روی بهبود سوددهی خود تمرکز کند؛ چرا که حاشیهی سود پایین کسبوکار گوشیهای هوشمند این شرکت، رشد سوددهی آن را پایین آورده بود. درآمد کسبوکار محصولات تجاری هواوی که واحد گوشیهای هوشمند این شرکت را نیز شامل میشود، سال گذشته با عرضهی ۱۵۳ میلیون دستگاه گوشی، با نرخ رشد پایینتر ۳۱.۹ درصد به ۲۳۷.۲ میلیارد یوان (۳۷.۸۵ میلیارد دلار) رسید، این در حالی است که سال گذشته، کسبوکار یادشده، رشد ۴۳.۶ درصدی را تجربه کرده بود.
هواوی هفتهی گذشته گرانقیمتترین گوشیهای هوشمند خود را در پاریس با نامهای هواوی P20 و هوای P20 پرو رونمایی کرد، چینیها برای این گوشیهای بهترتیب قیمتهای پایهی ۶۴۹ و ۸۹۹ یورو را در نظر گرفتهاند. گفته میشود که رونمایی از پرچمداران سری P، جدیدترین تلاش هواوی برای رقابت با سامسونگ و اپل در رستهی گوشیهای بالارده محسوب میشود. افزایش سهم هواوی از بازار اروپا باعث شد تا این شرکت بتواند، غیبت خود از بازار ایالات متحده را جبران کند؛ بازار گوشیهای هوشمند آمریکا، سوددهترین بازار دنیا برای تولیدکنندگان گوشی به حساب میآید. خاطرنشان میکنیم که درآمد هواوی از بازار چین در سال گذشته با کاهشی ۱۱ درصدی به ۳۹ میلیارد یوان (۶.۲۱ میلیارد دلار) رسید.