به گزارش مهر، راه اندازی بورس انرژی به عنوان یکی از برنامه های سازمان بورس با محوریت برق، قرار بود که به منظور راه اندازی رسمی، از امروز پذیره نویسی ۲۰ درصد از سهام خود را معادل ۴ میلیارد تومان آغاز کند.
این در حالی است که از ساعت آغازین روز جاری سرمایه گذاران برای خرید سهام بورس انرژی در مقابل شعب منتخب بانک ملی منتظر آغاز پذیره نویسی و خرید سهام بودند.
براین اساس، پذیره نویسی سهام بورس انرژی که از ساعت ۸ صبح آغاز شده بود در عرض ۴۵ دقیقه با فروش تمام سهام در نظر گرفته شده پایان یافت. در این پذیره نویسی، هر شخص حقیقی و حقوقی حداکثر می توانست ۷۵۰۰ سهم معادل ۷ میلیون و ۵۰۰ ریال از سهام این شرکت را خریداری کند. ۶۰ درصد از سهام بورس انرژی متعلق به نهادهای مالی و ۲۰ درصد متعلق به فعالان بخش است.
مقدمات راه اندازی بورس انرژی به عنوان چهارمین بورس کشور در حالی آغاز می شود که کشورمان در شرایط تحریم قرار دارد و گام دوم فاز هدفمندی یارانه ها که با افزایش قیمت حامل های انرژی همراه خواهد بود تا قبل از پایان سال جاری انجام خواهد شد.
بورس برق که در قالب بورسهای انرژی راه اندازی می شود، تمام مقدمات اجرایی، قانونی و عملیاتی را پشت سرگذاشته است. با اجرای هدفمندی یارانه ها و آزاد سازی قیمت ها از جمله قیمت برق، لزوم راه اندازی بورس انرژی ضروری تر شده است، به ویژه اینکه قیمت این حامل انرژی در مرحله دوم اجرای هدفمندی یارانه ها دوباره اصلاح خواهد شد.
البته نگرانی هایی از جمله اینکه سرنوشت بورس انرژی هم به سرنوشت بورس نفت دچار نشود، وجود دارد. راه اندازی بورس نفت و پس از آن بورس انرژی در سال جاری از برنامه های بازار سرمایه کشورمان بود که اولی گرچه راه اندازی شد، اما در ادامه به دلیل مشکلات ایجاد شده، در ادامه راه باز ماند که امید است بورس برق با مشکلات اینچنینی مواجه نشود.
اما به هر حال هدفمندی یارانه ها تشکیل بورس برق را سرعت بخشیده است و پیش بینی می شود که با راه اندازی بورس برق خرید و فروش برق شکل ساماندهی یافته تری به خود گیرد. بورس برق یکی از سازوکارهایی است که می تواند خرید و فروش برق در کشور را با سازوکار قوی رقابتی تر کند.
با توجه به اینکه نیروگاهها و شرکتهای توزیع برق قرار است به بخش خصوصی واگذار شوند، بنابراین باید توجیه اقتصادی داشته باشند به همین منظور راه اندازی بورس برق در دستور کار قرار گرفت، بنابراین مهمترین ویژگی بورس برق ایجاد فضای رقابتی در بازار انرژی است.
طرح عملیاتی، تجاری و سایر مستندات لازم برای راه اندازی بورس انرژی فراهم است و سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت مدیریت شبکه برق ایران هماهنگی های لازم را برای انجام این اقدام ترتیب داده اند.
به منظور آشنایی بازیگران بازار برق ایران در راستای راه اندازی بورس برق ارائه آموزشها عملیاتی شده است. یک شرکت کارگزاری طراحی نرم افزار معاملاتی بورس برق را انجام داده است.
علی صالح آبادی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در این زمینه به مهر گفته است: با توجه به اختلاف ساعت و تفاوت ساعت اوج مصرف کشورمان با کشورهای دیگر می توانیم برق مازاد را در ساعاتی که با مصرف کمتری مواجه هستیم، صادر کنیم.
معاون وزیر اقتصادی افزوده است: براین اساس برق مازاد در تالار بورس انرژی عرضه و به کشورهای همجوار فروخته می شود و این امر توجیه پذیری افزایش تولید نیروگاهها را بالا می برد.
شناسه خبر:
۷۲۷۲۸
با پذیره نویسی ۴۵ دقیقهای؛
فعالیت چهارمین بورس ایران کلید خورد
پذیره نویسی بورس انرژی که قرار بود امروز انجام شود، با استقبال سرمایه گذاران مواجه شد و ۲۰ درصد از سهام بورس انرژی معادل ۴ میلیارد تومان در عرض ۴۵ دقیقه فروش رفت تا فعالیت چهارمین بورس ایران به طور غیر رسمی کلید بخورد.
۰