به گزارش فارس، سازمان دامپزشکی کشور به سخنان، احمدرضا درستی، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران که چهارشنبه گذشته در نشست خبری بسیج تغذیه عنوان کرده بود، ۲۰درصد مرغهای بازار قبل از ذبح مردهاند، واکنش نشان داد.
در نمابر این سازمان آمده است: حجتالاسلام والمسلمین لیاقتی، سرپرست حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی در واکنش به اظهارات غیر فنی و غیر کارشناسی برخی افراد و انتشار آن در برخی رسانهها مبنی بر عرضه و فروش ۲۰درصد مرغهای مرده پیش از ذبح در سطح شهر، گفت: علاوه بر جاری بودن حکم شرع مقدس اسلام(پاکی و حلیت به واسطه ید مسلم و سوق مسلم) در بازار مسلمین، بر اساس قانون نظارت شرعی بر ذبح و صید و تصویب آئیننامه آن توسط هیئت دولت و ابلاغ آن، کلیه کشتارگاههای کشور از مجموع ۶۱۰ کشتارگاه موجود دام و طیور، کل ۲۲۷ کشتارگاه صنعتی طیور تماماً تحت نظارت مستمر و تمام وقت
ناظران شرعی(روحانی) معرفی شده از سوی حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان دامپزشکی کشور و دفاتر نمایندگی ولی فقیه در سطح استانها هستند.
وی افزود: برهمه فرآیند کشتار شامل قبل از کشتار(مرحله قلابزنی)، شوکر(دستگاه بیحسی)، حین ذبح و بعد از ذبح، اعمال نظارت شرعی کامل می شود و در صورت مشاهده مرغهای مرده یا مشکوک آنها را از بقیه(زنده) جداًسازی و معدوم میکنند.
به گفته وی برای حصول اطمینان از روند حلیت. ذابحین منتخب از افراد متدین و متعهد و مؤمن هستند که تماماً دورههای مختلف تئوری و عملی و آشنایی به ضوابط شرعی را طی کرده و پس از دریافت کارت ذبح شرعی زیر نظر مستقیم ناظران مذکور عمل ذبح را انجام میدهند.
لیاقتی اضافه کرد: مضافاً نسبت به حضور ناظران و عملکرد ذابحین به طور مستمر توسط کارشناسان این حوزه در سراسر کشور هم، نظارت لازم اعمال میشود. لذا محصولات استحصالی از کشتارگاههای کشور تماماً دارای حلیت شرعی بوده و جای هیچ گونه نگرانی نیست. در پایان انتظار داریم افراد از اظهارات غیر فنی، غیر علمی و غیر شرعی خودداری کرده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف شرعی مراتب را به مسئولان مربوطه تذکر داده و از انتشار این گونه مطالب که باعثتشویش افکار عمومی میشود جداً خودداری کنند.
همچنین باقر لاریجانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز طی نامهای به انضمام سخنان بعدی احمدرضا درستی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: وی طی نامه ای به سرپرست دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت(که در نشست خبری نیز حضور داشته است) با تأکید مجدد بر لزوم استفاده از مرغ کشتار صنعتی که زیر نظر سازمان دامپزشکی صورت می گیرد، یادآور شده که مردم از خرید مرغ هایی که خارج از زنجیره توزیع دامپزشکی عرضه می شود خودداری کنند زیرا احتمال سوءاستفاده از کشتار مرغ هایی که شرایط جسمانی مناسب ندارند، وجود دارد.
در نامه احمدرضا درستی آمده است:
سرکار خانم عبداللهی
سرپرست محترم دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت
احترام به استحضار میرساند که پس از جلسهای که روز چهارشنبه هفتم دیماه در حضور جناب عالی و همکاران با اصحاب رسانه برگزار شد مطلبی در برخی رسانه ها به نقل از اینجانب منتشر شده که اینجانب ضمن تکذیب آنها موارد زیر را جهت توضیح بیشتر به حضورتان تقدیم میکنم تا ضمن پاسخ محبت فرموده و دستور اقدام قانونی در مورد آنان را صادر فرمایید.
در جلسه مزبور من اشاره کردم که در موارد محدودی افرادی که به شکل غیرقانونی و بدون کنترل و نظارت اقدام به ذبح مرغ و فروش آن میکنند، ممکن است حتی در مواردی مرغی که در حال مرگ بوده را ذبح کرده و به فروش برسانند و تازه این گونه موارد هم احتمالاً حتی به ۲۰ درصد نیز نمیرسد.
در ادامه تاکید کردم به همین دلیل لازم است اطلاع رسانی مناسبی وجود داشته باشد تا مردم مرغ کشتار صنعتی که زیر نظر دامپزشکان کنترل و سلامت آن تایید شده را از فروشگاههای معتبر خریداری و مصرف کنند.
ضمناً اینجانب بارها توصیه علم تغذیه مبنی بر مصرف کمتر نمک در تولید را، در فرصتهای مختلف ذکر کرده و به کارخانههای تولید کننده مواد غذایی(و از جمله پنیر) توصیه عمومی کردهام که مقدار مصرف نمک را کاهش دهد.
البته جناب عالی و همکارانتان نیز در همین زمینه اقدامات قانونی معمول داشته و با نظارت بر شرکتهای تولید کننده مواد غذایی این نکته را مورد توجه جدی قرار دادهاید که موجب امتنان است.
در مورد این مطلب نیز که برخی کشاورزان از روی ناآگاهی در زمان نامناسب ممکن است سم نامناسبی را استفاده کنند و این سم به موقع تدفین نشود و مقداری از آن در گیاه مورد مصرف برای تغذیه انسان باقی بماند نیز توجه اصحاب رسانه را به آگاهی دادن نسبت به این موارد محدود جلب کردم و البته اشاره کردم این مطلب وظیفه سایر وزارتخانه هاست که تلاش زیادی را در این امر مبذول میکنند و تنها موارد محدود افراد ناآگاه لازم است مورد توجه بیشتری قرار گیرند.
در پایان یادآوری مینماید که اینجانب از حاضران تقاضا کردم قبل از چاپ و گزارش دهی مطلب مطروحه را به خود من نشان دهند تا آخر بحثکلامی در هنگامی تبدیل به نوشتار ایراد پیدا کرده اصلاح کنم.
لازم به ذکر است، پیش از ارسال این نامه از سوی احمدرضا درستی به سرپرست دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، زهرا عبداللهی طی بیانیهای که پنجشنبه در پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت منتشر شد، اعلام کرد: ادعای عرضه و فروش مرغ های مرده، قبل از ذبح صحت ندارد.
وبدا گزارش داد: عبداللهی در واکنش به ادعای یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران مبنی بر عرضه و فروش ۲۰ درصد مرغ های مرده، قبل از ذبح، در میادین تره بار گفت: آمار ارائه شده که مستند به هیچ مرجع معتبری نیست، اصلاً صحت ندارد و مسئولان وزارت بهداشت و نیز سازمانها و نهادهای مسئول همچون سازمان دامپزشکی کشور با دقت بر عرضه تمام مواد غذایی،(از تولید تا سفره) همچون گوشت، مرغ، تخم مرغ و ماهی در میادین میوه و تره بار، نظارت جدی دارند و با هر گونه تخلف در این زمینه با قاطعیت برخورد خواهند کرد.
وی افزود: متاسفانه برخی افراد به علت نداشتن اطلاعات کافی در خصوص فرایند تولید و عرضه مواد غذایی از طریق مراجع و مجاری رسمی، غیر مسئولانه اظهاراتی میکنند که انعکاس آنها در رسانهها و خبرگزاریها موجب تشویش اذهان عمومی میشود.
سرپرست دفتر بهبود تغذیه همچنین در خصوص عرضه مواد لبنی که از طریق همین افراد که گفته شده است آلوده به سم افلاتوکسین است، نیز در توضیحاتی گفت: این موضوع نیز به هیچ وجه صحت ندارد و شبکه های بهداشتی و دستگاههای نظارتی و نیز مسئولان فنی در آزمایشگاههای کارخانه جات تولید کننده شیر و لبنیات به طور مستمر و دقیق به فرآیند دریافت شیر و تولید مواد لبنی نظارت کافی دارند به نحوی که فرآورده های لبنی قبل از عرضه به بازار مصرف از نظر بار میکروبی و آلودگی های احتمالی کنترل می شوند و پس از اطمینان از سلامت این محصولات، اجازه ورود به بازار به آنها داده می شود.
عبداللهی افزود: موضوع وجود سم افلاتوکسین در مواد لبنی نیز از جمله ادعاهای کذبی است که توصیه میشود افراد غیر مسئول از اظهار نظر راجع به آن و نیز رسانهای کردن آن خودداری کنند و اگر مدارک و مستنداتی در خصوص این موضوع وجود دارد برای پیگیری به مسئولان مربوطه ارائه دهند.
خبرگزاری فارس برای پیگیری این موضوع پنجشنبه گذشته با احمدرضا درستی، تماس گرفت که این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرنگار فارس با رد اظهارات قبلی خود گفت: منظور من از مرده بودن ۲۰ درصد مرغهای بازار قبل از ذبح، مرغهایی است که توسط وانتیها و جاهای غیر معتبر عرضه میشود که ممکن است آلودگی و بیماری داشته باشند و گرنه مرغهایی که در کشتارگاهها ذبح و در مراکز معتبر عرضه میشوند هیچ مشکلی ندارند.
علی درستی افزود: من دیروز در نشست خبری که خبرنگاران بودند گفتم موارد معدودی از مرغها وجود دارد که ممکن است کنترل درستی در مورد آنها وجود نداشته باشد و گر نه مرغهایی که در کشتارگاه ها ذبح میشوند و در فروشگاههای معتبر عرضه میشود که مشکلی ندارند، مگر میشود مشکل داشته باشند.
وی ادامه داد: موارد کمی وجود دارد که مثلاً فردی کنار خیابان تابلو زده یا با وانت دارد مرغ می فروشد در این موارد ممکن است مرغ آلودگی و بیماری هم داشته باشد یا در مواقعی به علت بیماری مرده باشد، اصل مطلب بنده در مورد فروشگاه ها و مراکز غیر مجاز عرضه مرغ بود.
وی گفت: هدف من این بود که مردم توصیه کنیم مرغ ها را از جاهای معتبر در میادین و مراکز مجاز خریداری کنند. به هر حال استثنائاتی وجود دارد که در یک مرکز غیر مجاز ممکن است مرغ آلوده هم عرضه شود که مردم نباید از آن خریداری کنند و گر نه مرغ فروشیهایی که اسم و رسم دارند و شناخته شده هستند مشکلی ندارند. منظور من فروش مرغ کنار خیابان، در وانت ها یا فروشگاههای دور افتاده غیر معتبر بود که خارج از کنترل هستند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: برداشت خبرنگاران از حرفهای من درست نبود، اگر هم در جایی این حرف را زده باشم به خبرنگاران گفتم که منعکس نکنند اینها درد دل های من است و به خبرنگاران در نشست خبری گفتم که این حرفها را منعکس نکنند و حقش بود خبرنگاران مطالب را قبل از انتشار با من چک کنند.
شناسه خبر:
۷۲۶۵۸
تکذیب مرده بودن۲۰درصد مرغها
در حالی که سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت مرده بودن ۲۰درصد مرغها قبل از ذبح را که علی درستی، متخصص تغذیه در نشست خبری اعلام کرده بود، تکذیب میکنند، وی اعلام میکند که منظور وی این موضوع نبوده است.
۰