کلاه‌برداری به شیوه جدید در بازار خودروهای وارداتی

طی ماه‌های اخیر اعلام دستورالعمل جدید واردات خودرو نه تنها تأثیری بر آشفته بازار خودروهای وارداتی نداشت بلکه بسیاری از شرکت‌ها برای سود بیشتر دست از فروش برداشته و منتظر افزایش بیشتر قیمت محصولات خود شدند. البته افزایش قیمت دلار هم تأثیرات خاص خود را در بازار خرید و فروش خودروهای وارداتی گذاشته و برخی شرکتها با توجه به دو فاکتور افزایش تعرفه و قیمت دلار هر روز بر قیمت محصولات خود اضافه می‌کنند.

جالب اینجاست سازمان حمایت برای مدیریت بازار قیمت خودروهای وارداتی اعلام کرده شرکت‌ها باید براساس ضابطه مشخص اقدام به قیمت‌گذاری محصولات کنند و اگر عملکرد آنها خلاف این موضوع باشد باید قیمت‌ها را کاهش دهند. با این وجود هنوز تغییری در قیمت خودروهای وارداتی به وجود نیامده و برخی شرکت‌ها تعهدات گذشته خود را هم اجرایی نمی‌کنند.

به عنوان نمونه فردی حدود 5 ماه پیش از شرکت «ا.خ» یک سراتو را در طرح فروش نقدی با تحویل فوری 30 روزه خریداری کرده است اما نه تنها این محصول را 30 روزه تحویل نگرفته بلکه با گذشته 5 ماه شرکت به جای جبران تأخیر در تحویل خودرو با مشتری تماس گرفته و اعلام کرده که به دلیل افزایش تعرفه و قیمت دلار باید 55 میلیون تومان دیگر پرداخت نماید. این در حالی است که این مشتری در زمان خرید فوری سراتو 145 میلیون تومان کامل به حساب شرکت واریز کرده بود و قرار بر این بود تا خودرو را 30 روزه تحویل بگیرد.

فعالان بازار خرید و فروش خودرو در مورد اینگونه بد عهدی‌های شرکت های واردکننده خودرو به خبرنگار تسنیم می گویند: شرکت های واردکننده اصلا خودرویی ندارند اما در طرح های مختلف که اصلاً فروش نقدی در آنها نیست و با روش های جذاب اقدام به فروش محصولات آنهم با قیمت های بالا می کنند و در زمان تحویل خودرو بد عهدی کرده و خبری از اجرای تعهدات نیست.