محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به این که بر اساس اصل 44 قانون اساسی باید دولت کوچک شده و سهم بخش خصوصی از اقتصاد افزایش پیدا کند گفت: اقدامات صورت گرفته در سالهای گذشته نه تنها به این اهداف منجر نشد بلکه آثار و پیامدهای آن شرایطی را بوجود آورد تا وضعیت شرکتهای دولتی بدتر از قبل شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اظهار امیدواری مبنی بر این که در راستای واگذاری شرکتهای دولتی با مقاومت لایههای پایینی مدیریتی مواجه نشویم افزود: تعدادی از بنگاهها کماکان در اختیار دولت است و اگر دولتیها اعتقاد به واگذاری دارند باید اجازه دهند این واگذاریها انجام شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 50 میلیون سهامدار عدالت در کشور وجود دارد که با گذشت 12 سال از اجرای طرح سهام عدالت کماکان دولت مدیر این سهام است. ضمن این که زمانی که این شرکتها، دولتی بودند به نهادهای نظارتی پاسخگو بودند و حالا که در قالب سهام عدالت واگذار شدهاند، به هیچ کسی پاسخگو نیستند.
پورابراهیمی با تاکید بر این که باید مردم مالکیت و مدیریت سهام عدالت را در دست بگیرند گفت: سهام عدالت به کاغذی بیخاصیت تبدیل شده است که سهامداران آن نه میتوانند به مجمع بروند و نه حق انتقال سهام خود را دارند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به این که سود تقسیمی مجامع شرکتهای سهام عدالت در سال 96 حدود 4 هزار میلیارد تومان است گفت: توزیع این مقدار سود میان 50 میلیون سهامدار عدالت برابر با ماهی 3 تا 5 هزار تومان است. بر این اساس سهام عدالت چگونه میتواند قدرت خرید مردم را بالا ببرد. ضمن این که بهتر بود شرایطی را فراهم آوردیم تا سود سهام شرکتهای سهام عدالت در دل این شرکتها باقی میماند و صرف سرمایهگذاری میشد.
وی همچنین در خصوص لایحه آزادسازی سهام عدالت اذعان داشت: این روزها مجلس مشغول لایحه بودجه سال آینده است، بر این اساس به محض پایان امور مربوط به بودجه، به بررسی لایحه آزادسازی سهام عدالت خواهیم پرداخت.