با توجه به اینکه ما همه ساله مطمئن هستیم که در فصل پاییز و زمستان، وارونگی هوا سبب تشدید آلودگی هوا خواهد شد، چرا نباید از قبل و روزهایی که آلودگی هوا کمتر است به ویژه در فصول دیگر سال خود را برای این روزها آماده کنیم؟ این در حالی است که در این سالها اقدامات ضربتی از جمله تعطیلی مدارس یا در مواردی ادارهها و اجرای طرح زوج و فرد از در منازل و... از جمله اقداماتی بوده که مسئولان برای این معضل اندیشیدهاند. مسکنی کوتاهمدت که در این سالها هیچگاه نتوانست مرهمی هر چند کم برای این معضل ریشهدار باشد.
سالهاست که مردم شهرهای صنعتی، زیباییهای فصل پاییز را حس نکردهاند. لذت دیدن آسمانی آبی با تکههای ابر که گویی به زمین نزدیکتر است از شهروندانی که در این شهرها زندگی میکنند، دریغ شده است. در حالی که هر سازمانی توپ را به زمین نهاد دیگر میاندازد و معلوم نیست متولی واقعی مقابله با آلودگی هوا کیست. هر چند در نگاه اول، سازمان حفاظت محیط زیست متولی کاهش آلودگی هوا بوده اما این سازمان در این سالها چه اقدامی در این زمینه انجام داده است.
در طی سالهای ابتدایی آغاز به کار دولت یازدهم، جریانی خاص با فضاسازیهای منتقدانه نسبت به وجود بنزین تولیدی پتروشیمیها در سبد مصرف سوخت کشور، حذف بنزین پتروشیمیها و توجیه واردات بنزین را کلید زدند. اما با گذشت 5 سال به رغم اینکه مسئولان وزارت نفت، اذعان دارند که بنزین ارائه شده در بسیاری از کلانشهرها از جمله اراک، اصفهان، تهران بنزین وارداتی یورو 4 و یورو 5 است، اما کمترین تأثیری در کاهش آلودگی هوا طی سالهای اخیر نداشته است.
اوایل سال جاری یکی از نمایندگان ادوار مجلس با تأکید بر اینکه جریانی وجود دارد که از سبد آلودگی هوا جیب خود را پر میکند، تصریح کرد: «نگاه این جریان به محیط زیست، یک نگاه اقتصادی است و این گروه به منافع اقتصادی هنگفتی دست پیدا کرده و با سلامت مردم بازی میکنند. متأسفانه بسیاری از مجموعههایی که مسئول رفع و یا مشخص کردن میزان آلودگی هوا هستند، با واسطه یا بیواسطه با بعضی از واردکنندگان بنزین ارتباط دارند و اسناد دقیقی وجود دارد که نشان میدهد در رابطه با واردات بنزین، یکسری افراد مرتبط با برخی سازمانها نقش داشتهاند؛ اینها همان کاسبان تحریمی هستند که دولت شعار آن را میداد.»