گروه اقتصادی- نهاوندیان در دولت روحانی، از ریاست اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در سمت معاونت اقتصادی رییسجمهور قرار گرفته است.
به گزارش افکارنیوز، وی در دولت یازدهم رییس دفتر رییسجمهور بود و در دولت دوازدهم، سمت معاون اقتصادی رییسجمهور را گرفت. البته قبل از چیدمان کابینه دولت دوازدهم، خبرها حکایت از آن داشت که ممکن است به عنوان وزیر اقتصاد به مجلس معرفی شود، اما در نهایت حسن روحانی، مسعود کرباسیان را به عنوان وزیر اقتصاد خود انتخاب کرد.
حالا پس از 5 ماه از فعالیت دوازدهم، خبرها حاکی از آن است که انتخاب نهاوندیان به عنوان رییسکل بانک مرکزی نهایی شده است. این در حالی است که محمد نهاوندیان در روزهای پایانی آذرماه امسال در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی درباره احتمال جایگزینیاش به جای ولیالله سیف در بانک مرکزی، عنوان کرد: «ایشان تشریف دارند، کارشان را ادامه میدهند و تمام بحثها در این زمینه هیچ پایهای ندارد.»
وی تصریح کرد: «برخیها دوست دارند و عادت کردند حرفهای نادرست و غیرمعقول بزنند و ذهن جامعه را مشغول کنند. الان در شرایط اصلاح سیستم بانکی و مقابله با بی نظمیهای پیشین هستیم.»
نهاوندیان تاکید کرد: «اکنون به یک بانک مرکزی قوی نیاز داریم و شایعات درباره تغییر آقای سیف صحت ندارد.»
اما از آنجایی که تجربه گذشته در اقتصاد ایران نشان داده که پشت هر تکذیبی، تاییدی هم وجود دارد، به نظر میرسد رفتن نهاوندیان به بانک مرکزی قطعی است. از سوی دیگر، استدلال تمامی منابع آگاهی که تاکنون خبر برکناری سیف را تکذیب کردهاند، این است که «وی تا پایان دوره 5 ساله حکم رئیس کلی خود، در بانک مرکزی خواهد ماند.»
در خبری که سوم شهریور سال 1392 منتشر شد، اعلام شد حکم انتصاب ولی الله سیف به عنوان رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به امضای اعضای مجمع عمومی عادی بانک مرکزی رسیده است. در متن این صورتجلسه که به امضای حسن روحانی، محمدرضا نعمتزاده، محمدباقر نوبخت و علی طیبنیا رسیده، آمده بود: «پنجاه و پنجمین جلسه مجمع عمومی عادی به صورت فوق العاده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ چهارشنبه 30/5/1392 به ریاست حضرت حجت الاسلام والمسلمین دکتر روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران و با شرکت اعضای مجمع جناب آقای دکتر علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی جناب آقای مهندس محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت و معدن وتجارت، جناب آقای بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت و جناب آقای دکتر محمدباقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در محل دفتر رئیس جمهور تشکیل شد و انتصاب جناب آقای دکتر ولی الله سیف به عنوان رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به تایید اعضای مجع عمومی رسید.»
از سال 1339 تاکنون بانک مرکزی 17 رئیسکل را به خود دیده که هرکدام سیاستها و عقاید متفاوتی در خصوص بانکداری و بازار پولی و ارزی داشتند و همین امر موجب شد تا اقتصاد ایران در سالهای مختلف شاهد وقایع متفاوت ارزی و پولی باشد.
ابراهیم کاشانی، علیاصغر پورهمایون، مهدی سمیعی، خداداد فرمانفرمائیان، عبدالعلی جهانشاهی، محمد یگانه، حسنعلی مهران، یوسف خوشکیش، محمدعلی مولوی، علیرضا نوبری، سید محسن نوربخش، مجید قاسمی، سید محمدحسین عادلی، ابراهیم شیبانی، طهماسب مظاهری و محمود بهمنی، رؤسای بانک مرکزی از سال 1339 تا 1392 هستند و با حکم رییسجمهور نام ولیالله سیف بهعنوان هجدهمین رئیسکل بانک مرکزی در تاریخ ثبت شد.