«دولت برای ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری با کمبود منابع مواجه است و در لایحه بودجه سال آینده ایران برنامههایی برای تامین منابع جهت اشتغالزایی پیشبینی شده که یکی از آنها افزایش قیمت بنزین و گازوئیل است.»
در لایحه بودجه سال ١٣٩٧، قیمت بنزین لیتری ۱۵۰۰ و گازوئیل ۴۰۰ تومان پیشنهاد شده و البته دولت در اجرای آن مختار است و هنوز زمان آن مشخص نیست.
این گزارش پیشبینی کرده که در صورت تصویب پیشنهاد افزایش بهای بنزین و گازوئیل در مجلس، ١٧ هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت ایجاد میشود و برنامهریزی شده تا این منابع صرف اشتغال شود. قیمت پایه بنزین در حال حاضر لیتری هزار تومان و گازوئیل لیتری ۳۰۰ تومان است. این گزارش نگرانی در مورد آثار منفی افزایش بهای سوخت را کم اهمیت دانسته و نوشته است: «میزان تورم ناشی از گرانی سوخت زیر یک درصد خواهد بود.»
بهار میافزاید: با این حال این گزارش موجی از نگرانی را در افکار عمومی ایجاد کرده است، بسیاری معتقدند که بار روانی افزایش قیمت بنزین و دیگر حاملهای انرژی میتواند گرانیهای بیشتری را رقم بزند. این نگرانیها در فضای جامعه و در شبکههای اجتماعی به شکل بارزی دیده میشود.
در این بین برخی کارشناسان نیز معتقدند که افزایش بنزین نمیتواند به هدف اشتغالزایی دولت کمکی کند. عدهای از تحلیلگران افزایش قیمت بنزین را با هدف دولت همخوان نمیدانند. از سوی دیگر برخی دیگر نیز میگویند برای افزایش قیمت حاملهای انرژی در این سطح باید اعتماد بالایی میان دولت و مردم وجود داشته باشد، که ظاهرا این اعتماد به واسطه فسادهای اقتصادی و نادیده گرفتن وعدهها از سوی دولت دچار خدشه شده است.
این منتقدان میگویند رقمی که برای افزایش قیمت بنزین در نظر گرفته شده، رقم بالایی است و درک آن برای مردم دشوار است.اما عدهای دیگر نیز اساساً افزایش قیمت حاملهای انرژی در این مقطع زمانی را زیر سوال میبرند. آنها میگویند دولت برای رفع بحرانهای خود راههای بهتری دارد، از جمله بهبود نظام مالیاتی. آنها همچنین معتقدند مبارزه با فساد میتواند در شرایط کنونی اولویت بالاتری داشته باشد.