گروه اقتصادی- در لایحه بودجه سال آینده پیشبینی شده که 23 هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها منظور شود، این در حالی است که این رقم در قانون بودجه امسال 33 هزار و 500 میلیارد تومان بود. این نشان میدهد که احتمالا سال آینده بیش از 30 میلیون یارانهبگیر حذف خواهند شد. البته به گفته رییس سازمان برنامه و بودجه، حذف این تعداد از یارانهبگیران قطعی نیست و اینکه پیشبینیها چه خواهد بود و جامعه هدف چه تغییری میکند، باید با مجلس به یک سازوکار مشخص برسیم.
به گزارش افکارنیوز، در این میان، منطقی که دولتیها برای حذف یارانه میآورند، اشتغالزایی است؛ مسالهای که به باور کارشناسان، استدلال منطقی ندارد. در این شرایط، گزارشهای مردمی نیز حاکی از گرانی آنها از عاقبتشان در سال آینده است.
رضا مرادی در این خصوص گفت: «یارانه پول نفت است و حق همه مردم. فقیر و غنی هم ندارد. به فرض هم یارانه قطع شود، آیا مشکل بیکاری و فقر حل خواهد شد؟ اگر چنین اتفاقی نیفتاد، بعد از آن چه اتفاقی میافتد؟»
سهیلی نیز عنوان کرد: «از آنجایی که پرداخت یارانه براساس افزایش قیمت حاملهای انرژی است، بنابراین یارانه برای همه مردم هست است. پس نیازی به قطع آن و شناخت نیازمند و غیرنیازمند نیست؛ مگر اینکه دوباره قیمتها را به حالت اول و افزایش آن را براساس شیب ملایم سالانه و مثل همه دنیا و نه فوارهای قرار بدهید و بدین ترتیب کل یارانه را قطع کنید.»
روحیه کریمی تصریح کرد: «من حاضرم 45 هزار تومان خودم را به دولت بدم، اما قیمتها به قبل برگردد.»
پوریا راحمی همچنین گفت: «من که تازگی یک بانک خصوصی رفتم حساب باز کنم، به خدا طوری استعلام من را گرفت که خودم موندم. میدونستم استعلام میگیرن، اما نه اینطوری. بعد فکر میکنید تشخیص غنی از فقیر سخته؟»
علی حمیدی نیز عنوان کرد: «در واقع یارانه حذف شد، اما اسمش را هدفمندی گذاشتند، قدرت خرید مردم معمولی کم شد. ظاهرا پول می دهند، در عمل فقیرتر شدیم.»
رسول مجیدی تصریح کرد: «یارانه متعلق به همه اقشار جامعه است، اینکه یارانه قشر متوسط قطع شود و انواع مالیاتها و عوارضها هم ازش کسر شود، به بهانه کمک به کم درآمدها عادلانه نیست. یک عدهای از جامعه بیشتر تحصیل کردن و بیشتر کار میکنند و موفقتر هستند و درآمد بیشتری هم دارند. دلیل ندارد از درآمد آنها به کمدرآمدها تعلق گیرد.»