موضوع پیامک های تبلیغاتی و مزاحمت های ایجاد شده از طریق آن برای کاربران، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را بر آن داشت تا از طریق سامانه 195 با این موضوع برخورد کند.
تبلیغاتی که به اجبار برای مشترکین ارسال شده و این روند متفاوت با مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در سال 1390 در خصوص ضوابط و مقررات پیامک های تبلیغاتی بوده که طبق آن کلیه اپراتورها موظفند ضمن اطلاعرسانی مناسب در خصوص نوع خدمات پیامک انبوه، قبل از ارسال پیامک و جلب موافقت مشترک هستند.
سامانه ای که اجرا آن از اواخر مهر ماه آغاز شد و با گذشت مدت زمان یک ماه و نیمه خبر از مسدودسازی حدود چهار هزار سیمکارت ارسالکنندهی پیامکهای تبلیغاتی بر اساس شکایت مردمی شده که این سیم کارت ها با هدف ارسال پیامک انبوه مورد استفاده قرار می گرفت.
سیستم تعیین سیم کارت های تبلیغاتی به این صورت است که اگر تعداد شکایات از یک سیمکارت به پنج مورد برسد و بررسیها نیز نشان دهد که شماره مورد نظر در 3 روز گذشته به ارسال پیامک انبوه با آستانه 400 پیامک اقدام کرده و مکالمه صوتی نیز نداشته به عنوان سیم کارت تبلیغاتی شناخته شده و به مسدودسازی آن اقدام می شود.
پس از مدتی و با اجرا موفقیت آمیز سامانه محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اواسط آبان ماه خبر از ورود کار این سامانه به فاز جدیدی داد که در آن امکان گزارش کردن شمارههای ثابت و سرشمارههای جدید مزاحم نیز که مزاحمت برای مردم ایجاد می کنند فراهم شده است.
فلاح جوشقانی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در جدیدترین اظهارات خود اعلام کرد تاکنون حدود 150 هزار شکایت از پیامکهای تبلیغاتی مزاحم به سامانه 195 ارسال شده است که بخشی از این شکایات فرمت اشتباه دارند و تنها 50 درصد آنها برای بررسی مجاز شناخته شده و مورد بررسی قرار گرفته است.
این سامانه که نیاز به آن مدت ها است برای مشترکان احساس می شد آغاز خوبی برای سامان دهی تبلیغات این چنینی است تا برخی تبلیغات با منتشر شدن در زمان نامناسب بر خلاف هدف ذاتی خود حرکت نکنند و به جای ترغیب، ذهنیت افراد از موضوع تبلیغاتی خراب نشود.