مجید موافق قدیری رییس انجمن خوراک دام، طیور و آبزیان، با اشاره به آخرین وضعیت بازار نهاده های دامی اظهار کرد:در برخی مواقع شاهد وقوع بحثهای داغ در توجیه نبود شرایط رقابتی در اقتصاد، تولید و در نتیجه تصمیم برای تغییر ساختار قوانین مرتبط اقتصادی و انتظارات توفیق در سازمان مربوطه هستیم.
به گفته وی، بررسی ها حاکی از آن است که بازار نهاده های دامی متاثر از شرایط تورم طی روزهای اخیر با نوساناتی در بازار روبرو شد.
قدیری، با بیان اینکه احتمال افزایش مجدد قیمت نهاده ها در بازار وجود دارد، یادآورشد: هفته گذشته قیمت اقلام اصلی نهاده های دامی نظیر ذرت، جو و کنجاله سویا پس از یک دوره نوسان شدید مجددا با رشد نجومی قیمت روبرو شد.
این مقام مسوول، از ثبات نرخ ذرت با شرایط بارگیری فوری در بنادر جنوبی خبر داد و تصریح کرد: این درحالی است که در بنادر شمالی قیمت ذرت و کنجاله سویا با افزایش قابل توجهی روبرو بوده است.
واردات کنجاله کاهش یافت
رییس انجمن خوراک دام، طیور و آبزیان در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به آخرین وضعیت میزان واردات در شش ماهه نخست سال بیان کرد: براساس آخرین آمار، 691 هزارتن کنجاله سویا ، 27 هزارتن کنجاله پنبه دانه، 6.5 هزارتن کنجاله آفتابگردان و 920 کنجاله کلزا وارد شده است که از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل واردات کنجاله سویا 10 درصد ، کنجاله آفتابگردان 65 درصد ، کنجاله کلزا 92 درصد کاهش و کنجاله پنبه دانه 144درصد افزایش را تجربه کرده است.
وی با بیان اینکه ایران، در شش ماهه نخست سال، 285 میلیون دلار انواع کنجاله وارد کرده است، افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن 10درصد کاهش و از نظر ارزش 8درصد کاهش داشته است.
به گفته قدیری، نرخ کنونی کنجاله سویا در بندر روتردام آرژانتین برای هر تن 353 دلار بوده که نسبت به هفته قبل حدود یک دلارافزایش یافته است.
این مقام مسوول در پایان با اشاره به تاثیر افزایش قیمت نهاده های دامی بر صادرات انواع خوراک دام، طیور و آبزیان بیان کرد: فاکتورهایی نظیر هزینه های حمل و نقل، بروکراسی های پیچیده اداری، فساد و رانت، تکنولوژی ضعیف، عدم وجود استراتژی های صادرات و نداشتن پروتکل های بین ایران و کشور های هدف صادراتی در امر صادرات تاثیر بسزایی دارد از این رو می توان گفت که نوسان یک الی دو درصدی قیمت نهاده های دامی نقش چندانی در میزان صادرات ندارد.