احتمال تغییر در روند اجرای هدفمندی یارانه‌ها در بودجه سال ۹۷

هادی قوامی روز شنبه افزود: لایحه بودجه سال آینده در آذرماه به مجلس ارایه می‌شود و احتمال دارد امسال تغییراتی در سیستم بودجه ریزی انجام شود.


وی در ادامه به قانون هدفمندی یارانه‌ها در بودجه اشاره و اظهار کرد: مسیر اجرای قانون هدفمندی در لایحه بودجه سال ۹۷ ممکن است عوض شود و از این وضع موجود جدا شویم.


وی یادآور شد: از سال ۸۹ تا پایان سال ۹۶ بیش از ۳۲۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت شده است که ۷۰ درصد آن از محل اصلاح قیمت‌ها و ۳۰ درصد از محل بودجه عمومی بوده است در صورتی که براساس قانون هدفمندی باید ۳۰ درصد به تولید و ۲۰ درصد به دولت اختصاص یابد که این اتفاق نیفتاده و عکس آن عمل شده است.


نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: بنابراین تلاش ما این است که قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال ۹۷ به مسیر عمرانی هدایت شود یعنی به همه استان‌ها و مناطق یارانه‌ها مستقیم تعلق بگیرد، اما با مصوبات شورای برنامه ریزی استان و کمیته برنامه ریزی شهرستان‌ها تصمیم بگیرن که این یارانه چگونه هزینه شود.


قوامی ادامه داد: به عنوان مثال شهرستان اسفراین که بنده نماینده آن هستم ۱۳۶ هزارنفر جمعیت دارد و ماهیانه هفت میلیاردتومان یارانه به مردم این شهرستان پرداخت می‌شود که با برنامه ریزی جدید این مقدار پول را کمیته برنامه ریزی شهرستان به اولویت‌ها و زیرساخت‌ها تخصیص خواهد داد.


وی تاکید کرد که این بودجه برای عمران مناطق هزینه و در واقع به کالای سرمایه‌ای تبدیل می‌شود، اما وقتی که یارانه‌ها مستقیم به مردم پرداخت می‌شود در واقع در جیب مردم نابود شده و از بین می‌رود.
نماینده مردم اسفراین در مجلس گفت: در این شرایط سخت اقتصادی که کشور در حال توسعه است و می‌خواهیم زیرساخت را درست کنیم باید حتما اصلاحاتی انجام شود و شیوه‌ای را در هدفمندی یارانه‌ها دنبال کنیم.
قوامی در ادامه به وضعیت هزینه‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: اگر به سمت اصلاح سیستم‌های موجود نرویم امکان ادامه این شرایط ممکن نیست.
وی افزود:باید به بهره وری توجه شود و قانون مالیات ارزش افزوده را اصلاح و به سمت دائمی شدن برود. درآمدهای دولت بیشتر متکی به مالیات‌ها باشد یعنی این که دولت موانع پیش روی شرکت را بردارد تا سود آن‌ها بیشتر شود که این کار باعث می‌شود مالیات بیشتری نصیب دولت شود.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: وقتی دولت متکی به درآمدهای مالیاتی شود وابسته به مردم می‌شود، نهادهای مدنی گسترش پیدا می‌کند و شفافیت بیشتر می‌شود آن زمان می‌توانیم اقتصاد سالم و مقاومتی را دنبال کنیم.
قوامی در ادامه به تشریح برنامه‌های این کمیسیون پرداخت و گفت: در حال تهیه گزارش‌های از وضعیت بعضی دستگاه‌های کشور مانند سازمان تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی هستیم که این گزارش‌ها به صحن علنی مجلس ارایه می‌شود.
وی پیگیری وضعیت دریافت‌ها و پرداخت‌های کشور در هفت ماهه اخیر و موضوعات جاری ازدیگر برنامه‌های جاری این کمیسیون ذکر کرد.