محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره آخرین وضعیت گزارش این کمیسیون درباره پیوستن ایران سازمان بینالمللی مبارزه با پولشویی و کارگروه ویژه اقدام مالی آن ـ FATF ـ گفت: متن اولیه این گزارش مدتی است تدوین شده است و منتظر به سرانجام رسیدن بحثهای کمیسیون با شورای عالی امنیت ملی هستیم.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی افزود: ما از شورای عالی امنیت ملی خواستهایم گزارش اولیه ما را مطالعه کنند و درباره آن اظهار نظر کنند تا سریعتر آن را در کمیسیون نهایی کرده و در صحن مجلس قرائت کنیم.
در «برنامه اقدام» توافق شده میان ایران و FATF جمهوری اسلامی ایران متعهد به تغییر قانون «مبارزه با تامین مالی تروریسم» مصوب 13 دی 1394 مجلس شورای اسلامی شده است.
بر این اساس جمهوری اسلامی ایران باید تا ژانویه 2018 (دیماه سال جاری) تبصره 2 ماده ی 1 قانون «تامین منابع مالی تروریست» را حذف کند. این تعهد در حالی صورت گرفته که تا کنون طبق قانون مذکور، ایران «ملت ها، گروه ها و سازمانهای آزادیبخش که علیه اشغال، استعمار و نژاد پرستی مباره میکنند» را تروریست و مجرم نمیدانست، اما با تعهدی که دولت یازدهم در «برنامه اقدام» داده است، عملا گروه های آزادیبخش مانند گروه های مقاومت فلسطینی و حزب الله لبنان که علیه اشغال و استعمار مباره می کنند، تروریستی شناخته خواهند شد و جمهوری اسلامی ایران نمیتواند با آنها همکاری داشته باشد.