آب‌ معدنی های دارای مجوز استاندارد هستند؟

براساس اطلاعیه سازمان استاندارد استان تهران "هرگونه آزمایش بر روی آب شرب و آب‌های بسته‌بندی باید مطابق روش های استاندارد انجام پذیرد. طبق استاندارد ملی ایران برای تعیین کیفیت آب بیش از 35 فاکتور آزمون مورد بررسی می‌گیرد و در صورت قبولی کلیه فاکتورهای آزمون، فرآورده مطابق با استاندارد اعلام می‌گردد .طبق آزمایشات انجام‌شده در سالجاری، کلیه نمونه‌های آب آشامیدنی و معدنی بسته‌بندی‌شده مورد آزمون در استان تهران، مطابق استاندارد ملی ایران می‌باشد و مطالعات انجام‌شده بر روی آب شرب مصرفی خانوار نیز مؤید عدم وجود هرگونه آلودگی میکروبی بوده است ".

  • در کلیپ منتشر شده که دو نمونه آب مورد الکترولیز قرار گرفت، لازم است نکات زیر مورد توجه قرار گیرد :

اولاً روش الکترولیز آب، برای تجزیه آب به عناصر سازنده آن مورد استفاده قرار می‌گیرد و روش استاندارد جهت تعیین کیفیت آب نمی‌باشد .

ثانیاً جهت انجام الکترولیز آب باید از الکترودهایی با جنس پلاتین استفاده شود؛ که با توجه به گرانی این نوع الکترودها، در این آزمایش از الکترودهای آهنی و آلومینیومی استفاده‌شده‌است؛ که با آزاد شدن اکسیژن سطح آهنی الکترود به سرعت اکسید شده که باعث رنگ دهی به آب می‌شود و با ایجاد جریان الکتریکی، یون‌های فلزی به درون محلول رفته و رسوب فلزی ایجاد می‌کند . متاسفانه برخی از فروشندگان دستگاه‌های تصفیه آب با استفاده از این آزمایش اقدام به عوام فریبی کرده و تلاش می‌کنند که نشان دهند آب شرب مصرفی به انواع آلاینده‌های خطرناک مانند نیترات ، نیتریت و فلزات سنگین آلوده م‌باشد و ادعا می‌کنند که رسوب تشکیل‌شده بر روی آب، منشاء فاضلابی دارد.

لذا سازمان ملی استاندارد به کلیه هم‌‌وطنان عزیز توصیه می‌نماید، تنها به اطلاعات انتشار یافته از سوی  سازمان‌های نظارتی ذیربط توجه نمایند و تحت تاثیر اینگونه عوام فریبی‌ها قرار نگیرند.