شرکت «اسکاتکسولار» نروژ برای ساخت نخستین نیروگاه خورشیدی با مسئولان ایرانی مذاکره میکند.
به گزارش رویترز، این شرکت نروژی که در اسلوب مستقر است در تمام نقاط جهان نیروگاههای خورشیدی میسازد و این بار به دنبال ساخت نیروگاه 120 مگاواتی خورشیدی در ایران است که بعداً میخواهد ظرفیت آن را به 500 مگاوات برساند.
رایموندکارلسن رئیس این شرکت در مصاحبهای گفت:« تمایلی به افشای زمان عقد قرارداد ندارد اما ما به شدت روی این موضوع کار میکنیم.»
به گفته رئیس شرکت نروژی هزینه 120 میلیون دلاری برای تولید هر 100 مگاوات برق در حال بحث است اما این رقم شاید به 132 میلیون دلار هم برسد.
شرکتهای ایرانی و 80 میلیون جمعیت این کشور به شدت وابسته به نفت و گاز طبیعی هستند. از سوی دیگر آلودگی هوا باعث شده علاقهمندی ایران به افزایش ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر بیشتر شود.
بر اساس آمارهای وزارت نیرو در حال حاضر ظرفیت انرژی خورشیدی نصب شده در ایران 53 مگاوات است اما 76 کارخانه در ایران برای مطالعه ساخت 932 مگاوات برق اضافه قرارداد امضا کردهاند.
شرکتهای انرژی خارجی به دنبال افزایش سرمایهگذاری در ایران پس از لغو تحریمهای بینالمللی هستند اما چالشهایی در این زمینه کماکان وجود دارد.
مهمترین چالش متقاعد کردن بانکهای بینالمللی برای همکاری با ایران است چرا که این نگرانی وجود دارد مبادا به تله تحریمی آمریکا بیفتند. آمریکا آنها را تهدید میکند که در صورت مبادلات بانکی تحریم خواهد کرد.
یک مسأله دیگر تضمین منابع پایدار برای درآمدهایشان است که آنها تمایل دارند در این صورت در ایران سرمایهگذاری کنند.
شرکت اسکاتکسولار گفته است که مقامات ایران و نروژ به دنبال پیدا کردن فاینانس برای شرکتهایشان برای اجرای این پروژه هستند.
رئیس مالی این شرکت گفته است که کشورش ضمانتهای لازم تأمین مالی را برای انجام این پروژه خواهد داد حتی به دنبال این است که کمک کند تا پروژههای آتی که در ایران اجرا میکند نیز فاینانس شوند.
این شرکت نروژی گفته است به دلیل منافعی که در خارج از اروپا وجود دارد تمایلی به انجام پروژهها در داخل اروپا ندارند.