ورشکستگی در صنعت برق ادامه دارد

علیرضا کلاهی با تأکید بر اینکه خوشبختانه دولت به این جمع‌بندی رسیده است که از تفکرات و ایده‌های خوب بخش خصوصی که دنبال منافع عام هستند استفاده کند،‌ گفت: عملکرد وزارت نیرو در دولت قبل خوب نبود و صنعت برق رشد چندانی نکرد.

وی با اشاره به اینکه وزیر نیرو یک وزارتخانه بدهکار را تحویل و یک وزارتخانه بدهکار را تحویل داد، اظهار داشت: وزارت نیرو در حال حاضر 15 هزار میلیارد تومان کسری سرمایه‌گذاری و 30 هزار میلیارد تومان بدهی دارد اما تنها اتفاقی که در 4 سال گذشته در این وزارتخانه رخ داد این بود که ماهیت بدهی‌ها تغییر کرد.

کلاهی اضافه کرد: نقطه ضعف وزارت نیرو این بود که نتوانست به درستی از ظرفیت‌های موجود استفاده کند بنابراین اگر این وزارتخانه از ماده 12 قانون رفع موانع تولید به خوبی استفاده می‌کرد از این بحران‌ها عبور می‌کرد و فضای کسب و کار در صنعت برق بهتر می‌شد.

*پیشنهاد اصلاح شبکه توزیع برق اهواز رد شد

رئیس سندیکای صنعت برق تأکید کرد: وزارت نیرو اجازه فعالیت به بخش خصوصی نداد به طوری که وقتی پیشنهاد دادیم شبکه توزیع برق اهواز توسط بخش خصوصی اصلاح شود اجازه چنین کاری داده نشد.

*اتکای وزارت نیرو به خارجی‌ها اشتباه بود

کلاهی با اشاره به اینکه اشتباه وزارت نیرو این بود که تماماً به فاینانس و سرمایه‌گذاری خارجی متکی بود، گفت: امیدوار هستیم با رأی مثبت نمایندگان مجلس به وزیر نیروی پیشنهادی اتفاقات خوبی در صنعت برق رخ دهد.

*تشکیل شورای مشورتی در وزارت نیرو

وی افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد داده است که یک شورای مشورتی با حضور 10 نفر از متخصصان و پیمانکاران و تولیدکنندگان برق در این شورا حضور داشته باشند تا مشکلات صنعت برق کاهش یابد.

وی قرارداد ساخت نیروگاه توسط یونیت ترکیه در ایران را یک اقدام اشتباه دانست و گفت: یونیت ترکیه اصلاً نیروگاه‌ساز نیست که بخواهد در این سطح بزرگ در ایران نیروگاه احداث کند.

به گفته وی، به تازگی نیز 30 درصد سهام یونیت ترکیه توسط یک شرکت کره‌ای خریداری شده است.

کلاهی با انتقاد از این موضوع که متأسفانه قیمت تمام شده کالا در ایران بالا است گفت: بالا بودن قیمت تمام شده کالا به دلیل قیمت بالای مواد اولیه و بالا بودن سود انتظاری است چرا که برخی از تولیدکنندگان تصور می‌کنند باید سودی که کسب می‌کنند با سودی که در بانک‌ها می‌توانند با سپرده‌گذاری به دست بیاورند برابر باشد.

*فروش مواد اولیه با قیمت بالا توسط صنایع مادر

وی یکی از ایرادهای اساسی در تولید کالا در کشور را فروش مواد اولیه با قیمت بالا توسط صنایع مادر دانست و اظهار داشت: صنایع مادر از دولت سوبسید و یارانه دریافت می‌کنند بنابراین باید به خریداران اعتبار بدهند و قیمت مواد اولیه را کاهش دهند.

رئیس سندیکای صنعت برق اضافه کرد: فروش اعتباری مواد اولیه از سوی صنایع مادر می‌تواند کمک بزرگی به صنعت کند پس تغییر نگاه و نوع رفتار با مصرف‌کننده‌ها کمک بزرگی برای کشور خواهد کرد.

به گفته وی، صنایع مادر نباید تنها به فکر سود حداکثری و سود سهامداران باشند.

وی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که صنایع مادر رقابت‌پذیری را سرلوحه کار خود قرار دهند چرا که متأسفانه رتبه ایران در رقابت‌پذیری در دنیا رتبه 74 است که اصلاً رتبه خوبی نیست.

* شرکت‌های فعال در صنعت برق با 25 تا 30 درصد ظرفیت کار می‌کنند

کلاهی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید آیا در 4 سال گذشته فضای کسب و کار و تولید در صنعت برق بهتر شده است، گفت: شرکت‌ها و پیمانکاران فعال در صنعت برق با 25 تا 30 درصد ظرفیت کار می‌کنند و باید گفت که ورشکستگی در این صنعت ادامه دارد. 

کلاهی با اشاره به ادامه ورشکستگی شرکت‌ها و اینکه برخی شرکت‌ها مجانی فروخته می‌شوند، گفت: ورشکستگی صنعت برق به فضای کسب و کار و ایرادات ساختارهای اقتصادی بازمی‌گردد بنابراین وقتی یک شرکت ورشکسته می‌شود قوانین پیچیده در ایران باعث می‌شود تا بخش خصوصی رغبتی برای خرید آن شرکت از خود نداشته باشد.