صنعتگران معمولا به دنبال یافتن پاسخ سؤالات خود از راه کنکور و ادامه تحصیل در دانشگاه نیستند زیرا مدرکگرایی در این قشر بیمعناست. از این رو بخش مدیریت حرفهای مرکز آموزشهای تخصصی دانشگاه شهید بهشتی و دو دانشگاه دیگر در جهت پیوند صنعت و دانشگاه و فتح بابی برای تعامل بیشتر صاحبان کسبوکار، مشاغل و صنایع با مراکز و قطبهای علمی کشور اقدام به برگزاری دورههای MBA به شکل کنکور و آزاد کرده اند.
شکل رسمی آموزش آکادمیک و مباحثی نظیر سن، جنسیت، تخصص، میزان تحصیلات، نوع شغل در این دورههای حرفهای مطرح نیست و تمامی شرکتکنندگان با هدف ارتقای توانمندیهای مدیریتی و اثرگذاری در چرخه اقتصادی کسبوکارشان دور یکدیگر جمع شده و علاوه بر اشتراک تجارب، به کسب معلومات کاربردی از اساتید میپردازند.
به گفته علی منافی مسئول برگزاری دورههای یک ساله این رشته در دانشگاه شهید بهشتی، کسبوکارهای نوپا باید به سمت فراگیری اصول مدیریتی بیایند تا بتوانند تجارت خود را در عرصه اقتصاد رقابتی مدیریت کنند. اغلب کسبوکارهای نوینی که با تکیه بر حوزه ICT شکل میگیرند، به دور از مباحث مدیریتی و اصول راهبری کسبوکار هستند که باید این ضعف و خلأ را در خود مرتفع کنند.
این مدیر علمی و اجرایی حوزه کسبوکار گفت: در زمان آغاز به کار این دوره یک ساله با محدودیتهایی از سمت دانشگاه مواجه شد و برخی از همکاران دانشگاهی موافق برگزاری این دورهها نبودند، اما کسانیکه ماهیت این رشته را میدانستند و از تجارب دنیا بهرهمندند، معتقد بودند برای پیوند صنعت و دانشگاه راهی جز فعال کردن مرکز آموزشهای تخصصی نیست و در عمل نیز خروجی این دورهها از بعد مهارتی قابل قیاس با دورههای آموزش آکادمیک نبود.
وی بر ضرورت تشکیل کانونی برای دانشآموختگان این رشته تاکید کرد و گفت: در این کانون فعالان صنعت کشور تجارب مدیریتی خود را اشتراک بگذارند و باعث همافزایی دانش و تجربه در صنعت شوند.