دکتر حجت الله میرزایی معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره اهمیت دادن دولت به صنایع سرمایه بر و غفلت از بنگاه های کوچک و مشاغل خرد گفت: واقعیت این است که بسیاری از صنایع بزرگ بدون حضور صنایع کوچک امکان حیات و ادامه فعالیت ندارند. برای مثال درست است که ۱۰ هزار قطعه در خودرو به کار برده می شود و هزاران قطعه ساز که جزو صنایع کوچک محسوب می شوند در اطراف تهران شکل گرفته اما حضور و فعالیت همه این مشاغل مشروط و وابسته به یک صنعت بزرگ به نام صنعت خودروسازی است. وی در ادامه با اذعان به این موضوع که در سال های گذشته همه تمرکز ما روی صنایع پتروشیمی بوده است، خاطرنشان کرد: ما با این کار می خواستیم مخازن عظیم نفت و گازی موجود و مشترک را سریع در اختیار بگیریم و به جای فروش نفت خام، در راستای صادرات فرآورده ها از خام فروشی جلوگیری کنیم. ضمن اینکه اساسا توجه به صنایع پایین دستی و مکمل پتروشیمی بدون وجود این ها امکان پذیر نیست.
میرزایی ادامه داد: این ها مواد اولیه پتروشیمی را تولید می کنند برای مثال آمونیاک و اوره تولید کرده و در مرحله بعد تبدیل به کود یا سایر فرآورده های دیگر می شود، یا برای هر صنعتی ما نیاز به فولاد داریم. وی اظهار داشت: اتفاقی بدی که افتاد این است که صنایع پایین دستی و تکمیلی که عمدتا هم کاربرتر بوده و صنایع کوچک محسوب می شوند در این سال ها مورد غفلت قرار گرفته اند. عضو هیات علمی دانشگاه علامه گفت: به نظرم باید در آینده تمرکز اصلی ما بر صنایع پایین دستی و مکمل فولاد و پتروشیمی باشد چرا که ظرفیت زیادی را برای صنایع کوچک ما ایجاد می کند. یعنی صنایع کوچک بدون وجود صنایع بزرگ امکان حیات ندارند و دوم اینکه اساسا صنعتی شدن با معنی رایج توسعه ای آن با صنایع بزرگ امکان پذیر است چه فناوری صنعتی و چه سازمان دهی و فرهنگ صنعتی است.
وی در باره عدم توجه دولت یازدهم به صنایع کوچک اظهار داشت: یکی از نقدهایی که منتقدین آقای روحانی به ابشان داشتند این بود که شما چرا ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات را به صنایع کوچک و متوسط داده اید. این کار دقیقا به همین خاطر بود که این صنایع میزان اشتغال زایی بسیار بالایی دارند. در واقع هدف دولت این بود که با ارائه تسهیلات به این بنگاه ها اشتغال موجود را حفظ بکنند و این بنگاه ها فعلا بتوانند ادامه حیات داشته باشند.