برنج 20 درصد گران می‌شود

«فراز و فرود قیمت ها در بزنگاه ها» موضوع  گفتگوی ویژه خبری 7خردادماه از شبکه دو سیما بود که علی اکبر مهر فرد،معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی و عباس پاپی زاده ،عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به بحث و گفتگو پیرامون آن پرداختند.

در ابتدای این بحث،مهر فرد معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی با بیان اینکه رشد ۷ درصدی را در بخش کشاورزی شاهد هستیم، گفت: با کاهش حدود ۶۰۰ هزار هکتاری اراضی، ۱۴ میلیون تن گندم تولید شده و حدود ۵۰ درصد نیز رشد تولید شکر داشتیم.

وی با اعلام اینکه نسبت به سال ۹۲، ۵ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی در بخش کشاورزی اتفاق افتاده است؛ در بحث کنترل بازار ماه مبارک رمضان نیز بیان داشت: در این ماه ، ۸ یا ۹ کالا، کالای اساسی محسوب می شوند که مرتب آن ها را پایش و کنترل می  کنیم.

مهر فرد افزود: سه مورد از این کالاها نهاده های دامی هستند و  موارد دیگر نیز عبارت است از برنج ، شکر، روغن ، گوشت قرمز و گوشت مرغ که خوشبختانه  در همه اینها ذخایر به اندازه کافی وجود دارد.

به مناسبت ماه رمضان، برنج خارجی برای تنظیم بازار در سراسر کشور توزیع شده است

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی ادامه داد: به مناسبت ماه مبارک رمضان، برنج خارجی برای تنظیم بازار در سراسر کشور توزیع شده است و در محصول شکر نیز ذخایر به اندازه کافی برای مصرف صنعتی و خانوار وجود دارد و جای هیچ نگرانی نیست.

وب همچنین با بیان اینکه گوشت منجمد گوساله با قیمت ۲۱ یا ۲۲ هزار تومان به وفور در کشور موجود است  بنابراین به لحاظ امنیت غذایی کمبود پروتئین نداریم، گفت: در سال جاری به دلیل بارش های خوب صورت گرفته وضعیت مراتع مطلوب بوده بنابراین دامداران نسبت به عرضه دام خود اقدام نکردند تا بتوانند دام خود را پروار تر روانه بازار کنند بنابراین عرضه در این فرآورده کم بوده است.

مهرفرد افزود: بر این اساس سازمان دامپزشکی کشور با رعایت پروتکل های بهداشتی اقدام به واردات گوشت قرمز استرالیایی و آسیای میانه از یکی ، دو هفته قبل کرده است که البته ممکن است تاثیر این اقدام در بازار خرده فروشی کم بوده باشد.

افزایش قیمت در بازار. ناشی از کاهش عرضه است

در ادامه این بحث پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز افزایش قیمت در بازار را ناشی از بحث کاهش عرضه دانست و گفت: افزایش قیمت متاثر از قیمت فروش تولید کننده نیست و عمدتا تولید کننده هیچ منفعتی از این افزایش قیمت ها عایدش نخواهد شد.

وی افزود: مجلس شورای اسلامی برای اینکه بتواند نوسان بازار را مدیریت کند در سال ۹۱ قانونی تحت عنوان قانون انتزاع را به تصویب رساند که بر اساس این قانون تمام وظایف مربوط به واردات و تنظیم بازار و تولید داخل به وزارت جهاد کشاورزی محول شده است که متاسفانه این قانون در یکی دو سال اول اجرایی نشد.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: در خصوص مساله نوسانات بازار بحث دیگر به توانایی‌ تصمیم گیران در بازار بر می گردد که متاسفانه این مجموعه تصمیم گیران تجربه کافی را در بحث تنظیم بازار ندارند.
 

پاپی زاده تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی مرتب نوسانات بازار را رصد خواهد کرد.
 

 

عباس پاپی زاده در ادامه برنامه با اشاره به اینکه باید برای محصولات مورد نیاز پیش بینی های لازم صورت گیرد گفت: محموله ای که آلوده است سبب ایجاد کمبود در بازار می شود ، چرا مصرف کننده قیمت بالاتری را پرداخت می کند آن هم بدون اینکه تولیدکننده ایرانی سود ببرد؟ در 20 روز گذشته افزایش قیمت درکالا ها را داشتیم آیا این افزایش قیمت به جیب تولیدکننده می رود؟
 
 
وی با بیان اینکه به 250 هزار مرغ  نیاز داریم افزود: قیمت  تمام شده جوجه یک روزه 950 تا 1100 تومان است و تولیدکننده بر روی هر جوجه 600-700 تومان سود می برد لذا باید رقابت در بازار به دلیل عرضه کم و تقاضای بالا اتفاق بیفتد.
 
اساسا اطلاعات ما در بخش کشاورزی دقیق نیست
 
 

این عضو کمیسیون کشاورزی ، آب و منابع طبیعی مجلس  با اشاره به اینکه اگر قیمت تمام شده بالا برود در این صورت مردم زیان دیده می شوند ادامه داد: همیشه در آمار بخش کشاورزی دچار مشکل هستیم لذا اساسا اطلاعات ما در بخش کشاورزی دقیق نیست و به همین دلیل مدیران ما نمی توانند برای آینده پیش بینی لازم را داشته باشند.
 
 مهرفرد ،معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی با اشاره به اینکه امروزه در دنیا تولیدکننده ها و تشکل ها از مزرعه تا بازار داخلی و خارجی حضور دارند گفت: در ایران هم نیز باید این زنجیره از مزرعه تا بازار و سفره های مردم ایجاد شود لذا، نمی توان پذیرفت که همیشه دولت در جزئیات کار دخالت کند.
 

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی با اشاره به اینکه در برنامه درازمدت، توسعه زنجیره ها را مد نظر قرار داده ایم تا آسیب پذیری تولیدکننده کاهش یابد افزود: سال گذشته در فصل برداشت برنج ،قیمت تقریبا متوقف ماند به طوری که از 3 میلیون تن برنجی که مصرف می کنیم حدود 2 میلیون و 300 هزار تن را تولید و 700 هزار تن دیگر را وارد  کردیم ، با افزایش بهره وری می توان 3 میلیون تن برنج در کشور تولید کنیم  لذا ، هر چیزی را که بیجا تبلیغ می کنیم  آسیب آن را می خوریم.  
 
 

مهرفرد با بیان اینکه طبق گزارشات بانک مرکزی برنج وارداتی نسبت به سال قبل حدود 5 درصد رشد داشت و زیر نرخ تورم بود  گفت: از سوی سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده ، سازمان میادین میوه و تره بار و بانک مرکزی آمارها درباره قیمت اعلام می شود  به طوری که آمار به روز از قیمت ها داریم ، برنج هندی حدود 10 درصد ، برنج پاکستانی 8 درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است.
 

وی با اشاره به اینکه محموله کشور اروگوئه را ممکن است کشور ما تایید نکند گفت: مردم در بحث برنج  درصد گرانی  را احساس می کنند ، مردم در ماه مبارک رمضان می توانند  برنج خارجی با قیمت  هزار و هفتصد تومان را تهیه کنند و برنج خارجی در شبکه توزیع قرار گرفته است.
 
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی با اشاره به اینکه مرغ نوسان قیمتی زیادی دارد اظهار داشت: قیمت مرغ بین6 هزار و  900 تا 7 هزار و 500 است ، قیمت مرغ را باید با قیمت سال 92 مقایسه کرد، مصرف مرغ در کشور حدودا 2 میلیون و صادرات آن حدود 100 هزار تن است ، اگر مرغ به میزان خیلی زیاد وارد شود و جوجه ریزی به پیک خود برسد به مفهوم تولید 3 میلیون تن مرغ است.
 
 
وی با اشاره به اینکه کسانی که جوجه یک روزه تولید می کنند کم لطفی کردند و قیمت را بالا بردند ادامه داد:باید قیمت پایین بیاید و لذا افزایش قیمت غیر قانونی است، مسائل مربوط به کالاهای اساسی از طریق ما و ریاست جمهوری رصد و پایش می شود ، در ماه مبارک رمضان کالاهای اساسی به وفور در اختیار استان ها قرار می گیرد.  
 
 مهرفرد با بیان اینکه در قیمت گوشت گوسفندی رشد داشتیم  خاطرنشان کرد: گوشت منجمد به وفور در کشور وجود دارد ، در گوشت گوسفند مشکل داریم که ظرف یکی دو روز آینده مسئله آن هم حل می شود و باید به کشاورزان و مرغ داران آفرین گفت که توانستند مرغ و تخم مرغ را در بازار حفظ کنند به طوری که از بیماری فوق حاد پرندگان عبور کردیم.