«علی کاردر» مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران در خصوص میزان مطالبات نفتی ایران از دیگر کشورها بابت فروش نفت گفت: این مطالبات در حال وصول است، البته بخشی از آن با مشکل مواجه شده اما مشکل بانکی نیست، برخی از شرکتها دیگر نفت تولید نمیکنند.
وی افزود: نزدیک به 20 میلیارد از پول ایران در چین مانده است، البته این پول وام بوده است و تلاش میکنیم، میزان وام را برگردانیم؛ پولی که قبل از برجام در هند بوده، هنوز کامل برنگشته است، اما سعی کردیم بعد از برجام در فاصله 60 تا 90 روز مطالبات خود را وصول کنیم که نشد اما دریافت پول نفت از هند به روز شد.
معاون وزیر نفت در خصوص خرید نفت ایران توسط هند اذعان داشت: بعد از اینکه میدان فرزاد B به خاطر اختلافی که بین خواسته های دو طرف بود به شرکت های هندی نرسید، هند اعلام کرد که خرید نفت ایران را 20 درصد کاهش میدهد که مقدار کمی از آن تحقق یافت، ایران نیز به گفتههای خود در مقابل هند عمل کرده است.
وی ادامه داد: قبل از برجام 75 میلیون بشکه میعانات گاز روی آب داشتیم که بعد از برجام این میزان صفر شد، در دوران تحریم بسیاری از تجهیزات را دوبار خریدیم که برخی از آنها کیفیت مطلوب ندارند و هنگامی که ظرفیت تولید بالا میرود لولهها میشکند؛ همچنین قسمت اعظم پول ایران در کشورهای خارجی مانده بود.
کاردر خاطرنشان کرد: اگر برجام نبود، میزان صادرات ایران به 450 هزار بشکه میرسید، اگر کسی توانست با 450 هزار بشکه کشور را اداره کند، مدل خود را روی میز بگذارد.
معاون وزیر نفت در خصوص اینکه برخی خبرها حاکی از تخفیف هفت دلاری برای فروش نفت به مشتریان از سوی ایران است، گفت: این ادعا صحت ندارد و قیمت گذاری نفت خام ایران بر اساس شرایط بازار انجام می شود که این موضوع به معنای تخفیف یا ارزان فروشی نفت نیست.
وی ادامه داد: صادرات نفت و میعانات گازی ایران در اسفندماه به سه میلیون و 47 هزار بشکه رسید که رکورد پس از انقلاب بود که با توجه به میعانات گازی روی آب این اتفاق افتاد و دیگر تکرار نمیشود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت تصریح کرد: مقدار صادرات نفت خام ایران در فروردین ماه امسال 2 میلیون و 500 هزار بشکه در روز بود که پیش بینی می شود میانگین صادرات نفت خام ایران امسال به 2 میلیون و 700 هزار بشکه در روز برسد.