حمیدرضا جانباز با اشاره به اینکه طی ۲۰ سال گذشته مهاجرت موجب کمبود آب و افزایش استفاده از آبهای سطحی و زیرزمینی شده است، گفت:در پی این مساله شاهد تغییرات شدید کیفی آب در نقاطی از کشور هستیم و علیرغم اینکه متوسط مصرف آب در حال حاضر به زیر ۲۰۰ لیتر در روز کاهش یافته اما با توجه به اقلیم ایران همچنان این عدد بزرگ است.
وی افزود:با توجه به اختلاف زیاد قیمت تمام شده آب و تعرفه فعلی لازم است روشهای تعرفهای جدیدی در حوزه آب به وجود آید، چرا که پایین بودن قیمت آب در کشور موجب افزایش مصرف شده است.
جانباز با بیان اینکه باید برنامهریزیهای متعددی برای کاهش مصرف آب در کشور صورت بگیرد، تاکید کرد:وزارت نیرو برنامههای خوبی برای تامین آب شرب سالم در دستور کار خود قرار داده است و عمدهترین مشکلی که در این مسیر وجود دارد مهاجرت شهروندان از روستا به شهر و از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ است.
*سکونتگاههای غیررسمی در حاشیه شهرها و چالشی به نام تامین آب
وی ادامه داد: این مساله موجب شده سکونتگاههای غیررسمی در حاشیه شهرها به وجود آیند که این مساله چالشی را برای تامین آب به وجود آورده است، این در حالی است که در بسیاری از کلانشهرها شاهد این هستیم که برای زیرساختهای این مساله نیز برنامهریزی مناسبی صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد: با این وجود وزارت نیرو تمام تلاش خود را کرده است تا آب عاری از هرگونه آلودگی در اختیار مشترکان قرار دهد.
*تعرفه آب مشترکان پرمصرف باید به قیمت تمام شده نزدیک شود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور در پاسخ به این سئوال که آیا افزایش قیمت آب این روزها در دستور کار قرار دارد، گفت: افزایش قیمت آب در برنامه وزارت نیرو قرار ندارد اما اعتقاد ما این است که باید افرادی که الگوی مصرف آب را رعایت نمیکنند تعرفه آنها به قیمت تمام شده نزدیکتر شود.