هکرها بامداد شنبه اسنادی منتشر کردهاند که نشان میدهند آژانس امنیت ملی آمریکا با دسترسی به سامانه پیامرسان بینبانکی شبکه «سوئیفت»، گردشهای پولی بین بانکهای برخی از کشورهای غرب آسیا و آمریکای لاتین را رصد کرده است.
«سوئیفت» (انجمن جهانی ارتباطات راه دور میان بانکی) شبکهای است که گفته میشود موسسات مالی از طریق آن می توانند اطلاعات مربوط به مبادلات مالی را به شکلی ایمن، استاندارد و قابل اعتماد، ارسال و دریافت کنند.
اسناد مربوط به جاسوسی از این شبکه را گروهی به نام « Shadow Brokers» منتشر کرده است. روی برخی از این اسناد، مهر «آژانس امنیت ملی آمریکا» دیده میشود، اما خبرگزاری رویترز میگوید مستقلاً قادر به تأیید صحت آنها نیست.
محققان میگویند در میان اسناد جدیداً منتشر شده، همچنین نام شمار زیادی از برنامههایی دیده میشوند که از آنها برای حمله به نسخههای مختلف سیستم عامل ویندوز استفاده میشوند.
مایکروسافت در بیانیهای به رویترز گفت که هیچ کدام از ارکان دولت آمریکا به این شرکت هشدار ندادهاند که چنین اسنادی وجود دارند و یا به سرقت رفتهاند.
این شرکت گفت: «غیر از خبرنگارها، هیچ فرد یا سازمانی با ما درباره مطالب منتشر شده توسط Shadow Brokers تماسی نگرفته است.»
عدم هشدار آژانس امنیت ملی آمریکا از آن جهت حائز اهمیت است که این سازمان ظاهراً از چندین ماه قبل درباره نفوذ گروه هکری Shadow Brokers مطلع بوده است. روال کاخ سفید معمولاً اینطور است که درباره نفوذهای خطرناک به شرکتها هشدار ارسال میکند.
«شوک» میگوید مجرمان هکری میتوانند به تقلید از اختلاس 81 میلیون دلاری سال گذشته از بانک مرکزی بنگلادش، از اطلاعات جدیداً منتشر شده برای هک بانکها و سرقت پول استفاده کنند.
وی گفت: «انتشار این امکانات میتواند باعث وقوع تخلفاتی مانند آن چیزی شود که ما در مورد بانک بنگلادش شاهد آن بودیم.»
سال گذشته گزارش شده بود هکرها با نفوذ به سیستم رایانه بانک مرکزی بنگلادش، و ازطریق شبکه سوئیفت فرمان انتقال 951 میلیون دلار را که در حسابهایی در شعبات «فدرال رزرو» بانک نیویورک در فیلیپین و سریلانکا نگهداری میشد، صادر کردند.
راه این انتقال مالی عمدتا مسدود شد ولی در چهار نوبت معامله مبالغی حدود 81 میلیون دلار سرقت شد.