گروه اقتصادی- طی روزهای گذشته قیمت دلار به بیش از 4 هزار تومان افزایش یافته است. در حال حاضر قیمت دلار در بازار 4034 تومان است؛ این در حالی است که اول آذرماه هر دلار آمریکا با قیمت 3684 تومان فروخته میشد. اول مهرماه نیز هر دلار آمریکا 3566 تومان بود.
به گزارش افکارنیوز، این روند افزایشی قیمت دلار و سکوت دولت در مقابل این رشد قیمتها باعث شده اجناس بازار نیز تحتتاثیر قرار گیرند؛ به طوری که صدای پای گرانی کالاها میآید.
این در حالی است که تورم تکرقمی یکی از شعارهای اصلی دولت روحانی بود؛ تا جایی که کنترل تورم یکی از افتخارات دولت است و تاکنون هزینه بسیاری هم اقتصاد به پای آن داده است.
برنامههای کنترل تورمی آنقدر سفت و سخت گرفته شد که خروج از رکود را به پاشنه آشیل فعالیتهای اقتصادی دولت تبدیل کرد و تاوان زیادی را به دوش اقتصاد کشور گذاشته است. تولیدکنندگان را ناراضی نگاه داشته و مصرفکنندگان، طعم کاهش تورم را آنطور که انتظار داشتند، نچشیدهاند. قدرت خرید مردم کم شده و در نهایت، صاحبان سرمایه نیز تصور درستی از آینده اقتصاد ایران ندارند.
در این شرایط، هم بخشخصوصی و هم اقتصاددانان پیشبینی کرده بودند که در نیمه دوم امسال، تورم افزایش خواهد یافت؛ دلایلش هم متعدد است.
سیگنالهایی که از روند تغییر شاخصها به چشم میخورد، تبعاتی دارد که افزایش نرخ تورم را میتوان یکی از آنها دانست. در واقع، در شرایطی که دولت در سه سال گذشته تلاشهای بسیاری برای کاهش نرخ تورم و رساندن آن به زیر ۱۰ درصد و تک رقمی شدن آن داشته است، این نگرانی وجود دارد که رشد نرخ ارز، در افزایش دوباره تورم اثرگذار باشند و این همان زنگ خطر افزایش نرخ تورم در ماههای پیش رو است که دستیابی به تورم دو رقمی را چندان دور از ذهن نمیکند.
طاهره رضوی