«محمد پرورش» مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان تهران در حاشیه همایش سراسری بهره برداری آب و فاضلاب کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شاید دغدغه ما در آب و فاضلاب تهران در گذشته دور فقط بحث کمی بود اما امروز بحث کیفیت به عنوان مهمترین هدفگذاری مطرح است.
پرورش با بیان اینکه "باید یک ارتقای کیفی که گسترهاش به شکل ثابت در کل استان باشد ایجاد شود"، گفت: در شهر تهران در سالهایی که وضعیت بارش ها خوب نیست، اضافه برداشت از چاههایی که وضعیت آنها از نظر استانداردهای آب مطلوب است صورت می گیرد که به خاطر اینکه بتوانیم تعادل بخشی کمی و کیفی را داشته باشیم، پروژه های مختلفی را اجرا کرده ایم که تعداد آنها زیاد است.
وی افزود: در هر یک از شهرهای استان وقتی طرحی اجرا می شود فقط بحث کمیت و تأمین آب مطرح نیست بلکه بیشتر بحث کیفیت مطرح است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه "خط قرمز ما کیفیت آب است"، گفت: در کلانشهر تهران، آب شرب از نظر کیفیتی مورد تأیید دستگاههای نظارتی مخصوصاً وزارت بهداشت است و خوشبختانه به نقطه ای رسیده ایم که از نظر کیفیت آب در سطح شهر تهران وضعیت پایداری داریم اما چند پروژه بزرگ تعریف شده که پایداری ما را برای سالهای متمادی تضمین می کند.
وی ادامه داد: یکی از این پروژه ها انتقال آب از سد ماملو بود که فاز اول آن با احداث 87 کیلومتر خط انتقال در شهر تهران اجرایی شده که موجب افزایش کیفیت آب جنوب و جنوب شرق تهران شد و فاز دوم آن هم به زودی به مناقصه می رود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در غرب تهران نیز پروژه به طوط 30 کیلومتر به منظور انتقال آب از تصفیه خانه کن به یافت آباد در دست اجرا است که این طرح در قالب تکمیل و اتصال رینگ تهران و با عنوان طرح سلامت اجرا می شود.
وی افزود: فقط 500 متر از این پروژه در بزرگراه فتح باقی مانده که با تکمیل آن، در بهمن ماه سال جاری این طرح با عنوان طرح سلامت به بهره برداری می رسد و با بهره برداری از آن، کیفیت آب منطقه یافت اباد و جنوب غرب تهران را که به صورت موردی، پایدار نگه داشتیم به صورت کامل به پایداری می رسد.
پرورش تصریح کرد: با اجرای چند پروژه بزرگ، تمام نقاط تهران از نظر کیفیت آب شرب در یک سطح قرار می گیرند و شمال و جنوب دیگر مرزی در کیفیت آب نخواهند داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به افزایش روزانه جمعیت تهران، اذعان داشت: جمعیت شهر تهران روز به روز در حال افزایش است که باید این روند رو به رشد کنترل شود و بحث مهاجرات به تهران و افزایش جمیعت کنترل شده و مدیریت شود که اگر نشود، پروژه های موجود شاید حدود 10 سال کیفیت و کمیت آب را در حالت پایدار نگه دارد و باز هم باید پروژه های جدیدی به اجرا درآید.
وی افزود: امسال بنا داریم هر دو ماه یکبار یک تصفیه خانه فاضلاب به بهره داری برسانیم و هر چه تصفیه خانه و تأسیسات فاضلاب به بهره برداری برسد، چاههای جذبی را مدیریت می کنیم و هر چه چاههای جذبی مدیریت شوند به پایداری منابع آبی کمک می کنیم.
این مقام مسئول اذعان داشت: تصفیه خانه فاضلاب میگون، لواسان و پرند آماده افتتاح است و تصفیه خانه فاضلاب پردیس تا یک ماه آینده آماده می شود.
وی ادامه داد: تکیه تأمین مالی را در پروژه های فاضلاب بر بخش غیردولتی قرار داده ایم و از روش های مختلفی چون BOO، BOT و بیع متقابل برای امضای قراردادها با بخش خصوصی استفاده می کنیم.
پرورش با بیان اینکه "حدود یک سال قبل رسما اعلام کردیم که در مسکن مهر پرند و پردیس همه زیرساختها اجرا شده است"، گفت: هیچ دغدغه ای در خصوص تأمین اب و احداث تأسیسات فضلاب پروژه های مسکن مهر پرند و پردیس نداریم و برای نصب انشعاب باید در بلوک های ساخته شده، محوطه سازی انجام شود تا انشعاب نصب شود.
وی افزود: جمعیت قابل توجهی در این دو شهر ساکن شده اند که برای شهر پرند حدود 700 هزار نفر و برای شهر پردیس 450 هزار نفر اسکان جمعیتی دیده شده که بدون نگاه به منابع آبی موجود این تصمیم مدیریتی گرفته شده بود، از اینرو باید پروژه های متعددی تعریف کنیم تا کمیت و کیفیت آب پایدار شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه "در شبکه تهران 23 درصد آب بدون درآمد داریم که حدود 12.5 درصد آن واقعی نیست"، گفت: با شرکت فرانسوی سوئز توافق شده بود تا هدررفت آب را در منطقه یک تهران به 15 درصد کاهش دهد که در خصوص مباحث فنی با این شرکت به توافق رسیده ایم اما در خصوص مسائل مالی اختلاف نظرهایی داریم که در حال مذاکره هستیم.