وعده وزیر راه برای ورود هفت فروند هواپیما تا پایان سال

 اصغر فخریه کاشان قائم مقام وزیر راه و شهر سازی در خصوص علل تاخیر ورود هواپیماهای جدید اظهار داشت: ورود هواپیمای جدید مستلزم عقد قرارداد، تامین مالی و پرداخت وجوه مشخصی به عنوان پیش پرداخت است.

 

وی ادامه داد: دو طرف مواضع سختی داشتند و قرارداد نیز با پیچیدگی هایی همراه بوده، ضمن اینکه هر شرطی برای ما قابل پذیرش نبود، بنابراین طولانی شدن این قرارداد امری طبیعی است.

 

فخریه کاشان یادآور شد: اگر این قرارداد ها شش ماه زودتر امضا می‌شد امروز شاهد حضور اولین هواپیماها در کشور بودیم، در حال حاضر نیز قرارداد با ایرباس نهایی شده و طی هفته جاری به امضا خواهد رسید، همچنین قرارداد با شرکت بوئینگ هم حاضر شده است.

 

این مقام مسئول همچنین اذعان داشت: قرارداد خرید هواپیما از شرکت ATR نیز طی این هفته به امضا خواهد رسید.

 

فخریه کاشان ضمن اعلام صحت تصویر هواپیمای رنگ آمیزی شده در فضای مجازی، اظهار داشت: طبق برنامه ریزی های انجام شده تا ماه ژانویه یک فروند هواپیما وارد کشور خواهد شد و این اولین باری است که شرکت ایرباس هواپیمایی را قبل از امضای قرار داد و دریافت پیش پرداخت، برای کشور مشتری رنگ آمیزی می کند.

 

هواپیما

قائم مقام وزیر راه و شهر سازی ادامه داد: سری بعدی هواپیماها در نیمه اول ماه مارس وارد کشور خواهند شد که شامل دو فروند هواپیمای ایرباس و چهار فروند هواپیمای ATR خواهد بود؛ به عبارت دیگر تا قبل از سال نو شمسی هفت فروند هواپیمای جدید وارد کشور خواهند شد.

 

وی تاکید کرد: همه این نقل و انتقالات منوط به تداوم روند عادی مذاکرات و قراردادها است، چراکه هرگونه مشکلی در روند انتقال پیش پرداخت می تواند قرارداد و در نتیجه ورود هواپیمای جدید را به تعویق اندازد.

 

فخریه کاشان ضمن اعلام همکاری مستمر بانک مرکزی در فرآیند تامین مالی، گفت: بانک مرکزی همواره همکاری منظمی با وزارت راه و شهرسازی و بویژه در قرارداد های خرید هواپیما داشته است؛ بطور قطع اگر این همراهی ها بین تمامی ارگان ها توسعه یابد کلیه فرآیند های واردات هواپیما تسهیل خواهد شد.

 

وی در پاسخ به این سوال که خرید هواپیمای سوخو 100 چقدر قطعی است، گفت: وزارت راه و شهر سازی، هواپیمایی با این مدل وارد نکرده و اگر شرکتی در این خصوص مذاکراتی انجام داده، بی اطلاع هستیم.

 

مجوز اوفک برای 52 هواپیما اعتبارِ زمانی دارد

علی عابد زاده معاون وزیر راه و شهر سازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نیز علت تاخیر طولانی مدت امضای قرارداد خرید هواپیمارا چنین عنوان کرد: وجود چندین شرکت متعدد در مذاکرات و تعلل اوفک در صدور مجوز های انتقال هواپیما، از عوامل مهم تاخیر بیش از اندازه در انعقاد قرارداد با طرف های خارجی بوده است.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر مجوز اوفک برای 15 فروند هواپیمای بوئینگ و 37 فروند هواپیمای ایرباس صادر شده است؛ البته برای باقی هواپیماها مجوز کلی با مدت محدود وجود دارد برهمین اساس برای 88 هواپیمای دیگر باید مجوز جدیدی از این سازمان دریافت کنند.

 

وی با اشاره به زمان ورود هواپیما های خریداری شده، گفت: ورود ایرباس تا پایان سال جاری و تحویل هواپیما های ایرباس تا آوریل 2018(فروردین 1397) به طول می انجامد.

 

معاون وزیر راه و شهر سازی در پایان تاکید کرد: ورود کلیه هواپیماهای خریداری شده همزمان نخواهد بود و به زمان نیاز دارد.