گروه اقتصادی- در حال حاضر براساس گزارش بانک مرکزی، نرخ تورم 8.6 درصد است. براساس این نرخ تورم، دولت اعلام کرده که رقم مالیات را در بودجه افزایش داده است. سهم درآمدهای مالیاتی برای سال آینده به 112 هزار میلیارد تومان افزایش یافته، در حالی که برای سالجاری 103 هزار میلیارد تومان لحاظ شده بود.
به گزارش افکارنیوز، اما نکتهای که در این میان اهمیت دارد، این است که این تعریف دولت برای افزایش درآمدهای مالیاتی، در ایران و با توجه به فشار رکودیای که وجود دارد، توجیه ندارد. هماکنون تولیدکنندگان و کسبه بازار با اوج کاهش فروش روبهرو هستند؛ تا جایی که برخی از فعالان اقتصادی معتقدند که ما از مرحله کسادی عبور کرده و به مرحله مسادی رسیدهایم.
مسادی، مرحلهای است که کالاها در انبارها وجود دارد و هیچ متقاضیای برای آنها وجود ندارد. از سوی دیگر، کالاهایی هم که فروش رفته، برگشت داده میشود و به حجم کالاهای دپو شده در انبارها افزوده میشود.
حال با توجه به این شرایط، دولت تصمیم دارد که درآمد مالیاتی را بالا ببرد. هماکنون پیشبینی درآمد مالیاتی تقریبا برابر با درآمد نفت است. بر این اساس، به نظر کارشناسان، ارقام بودجه به هیچوجه واقعبینانه نیست. به عبارتی، انتظار میرفت که دولت با توجه به شرایطی که در اقتصاد کشور حکمفرماست، مالیات را در بودجه برآورد کند. آن هم در فضایی که امروز با توجه به تصمیمات اخیر سنا، برجام تا حدودی به حاشیه رفته و احتمال اینکه فضای اقتصادی برای کشور دوباره بسته شود، وجود دارد.
طاهره رضوی