افزایش قیمت برخی خودروهای داخلی از سوی برخی از کارخانه ها در حالی صورت گرفت که بازار معاملات خودرو با گذشت دو ماه از فصل تابستان همچنان در شرایط رکود به سر می برد .
چراغ سبز افزایش قیمت برخی ازخودروها اگر چه از سوی شورای رقابت در اوایل امسال به خودروسازان داده شده بود اما تا چند روز گذشته این افزایش قیمتها اعمال نشده بود اما ازاین هفته به دنبال اقدام گروه خودروسازی سایپا در افزایش قیمت چهار مدل خودرو، شرکت کرمان موتور نیز قیمت محصولاتش را تا هشت میلیون تومان گران کرد.
قیمت رسمی بازار تیبا معادل ۷۵۰ هزار تومان ، قیمت بازار پراید ۱۳۱ معادل ۱۰۰ هزار تومان، پژو ۴۰۵ معادل ۲۰۰ هزار تومان، پژو پارس سال ۳۰۰ هزار تومان، پژو ۲۰۶ (وی 8) معادل ۳۰۰ هزار تومان و پارس تندر نیز ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
همچنین در خصوص محصولات کرمان موتور نیز لیفان ۸۲۰ حدودا هشت میلیون تومان افزایش یافت وقیمت جک j۵ دندهای نیز از ۵۱ میلیون و ۷۱۰ هزار تومان به ۵۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسیده است. قیمت جک j۵ اتوماتیک نیز از ۶۲ میلیون و ۷۱۰ هزار تومان به ۶۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
در ادامه افزایش قیمت محصولات کرمان موتور قیمت جک S۵ نیز از ۷۸ میلیون و ۱۱۰ هزار تومان به ۸۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسیده است. همچنین قیمت لیفان X۵۰ دندهای نیز به ۴۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و لیفان X۵۰ اتوماتیک به ۵۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
این افزایش قیمت ها در حالی صورت می گیرد که برای قیمت های قبلی نیز مردم قدرت خرید لازم را نداشتند و چنین افزایش قیمتی از سوی خودروسان بدون آنکه اقدام چشمگیری در افزایش کیفیت خودروهای تولیدی ایجاد شده باشد از هیچ منطقی برخوردار نیست، به نظر می رسد با گرانی قیمت خودروهای صفر کیلومتر ،متقاضیان خرید خودرو به سمت ماشینهای دست دوم روی آورند .
غلامحسین قاسمیان، نایب رییس اتحادیه صنف اتومبیل داران و فروشندگان خودرو با تاکید بر اینکه هنوز بازار خودرو در رکود کامل به سر می برد گفت: فصل تابستان همواره جزء فصلهایی بود که معاملات ماشین رونق می یافت اما متاسفانه امسال با گذشت دوماه از سال بازار هیچ تکانی نخورد ه است و یک مقدار خرید و فروش جزءی روی ماشین های دست دوم وجود دارد .
وی کاهش تولید خودرو توسط کارخانه های داخلی به دلیل تعطیلات 15 روزه تابستانی و افزایش قیمت های صورت گرفته را بر افزایش قیمت برخی از خودروها در بازار موثر دانست و گفت : این افزایش قیمت منجر به رکود بیشتر در بازار معاملات خواهد شد .
وی افزایش قیمت را تنها منحصر به خوروهای داخلی ندانست و گفت : قیمت خودروها وارداتی نیز در بازار بین 2 تا 5 میلیون تومان با افزایش قیمت روبرو بوده است که دلیل آن هم نرخ دلار است که با افزایش قیمت دلار قیمت این خودروها نیز افزایش یافته است .
به گفته قاسمیان با گذشت نزدیک به دو سال از آغاز رکود در بازار خودروی کشورمان، بازار هیچ کشش افزایش قیمتی ندارد و این موضوع میتواند به ادامهدار شدن رکود دامن بزند.
نایب رییس اتحادیه صنف اتومبیل داران و فروشندگان خودرو افزود: بهطور کلی مردم تمایلی به خرید خودرو ندارند، گروهی اصلاً توان خرید ندارند و برخی نیز منتظر کاهش قیمت با توجه به وعدههای دادهشده بودند در حالی که با افزایش قیمتی که در کارخانه ها صورت گرفت دیگر نباید منتظر کاهش قیمت در بازار خودرو باشیم.