با ورود جبهه هوای گرم و سخت تابستانی به اکثر شهرهای کشور، بالا گرفتن دمای هوا و اوج گیری فعالیت ادارات و سازمانها در روزهای کاری هفته، پیک مصرف برق کشور یک جهش جدید را تجربه کرد.
بر این اساس برای چندمین بار متوالی در طول ۲۶ روز نخست فصل تابستان، روز گذشته پیک مصرف برق ایران بار دیگر از مرز ۵۰ هزار مگاوات عبور کرد و به خط قرمز خاموشی ها یک گام دیگر نزدیک شد.
از سوی دیگر بر اساس اعلام مسئولان توانیر و وزارت نیرو در صورتیکه جهش تابستانی مصرف برق کشور ادامه یابد و با عبور پیک مصرف از محدوده ۵۲ هزار مگاوات امکان اعمال خاموشیهای سراسری به ویزه در شهرهای پرجمعیت کشور وجود دارد.
بر اساس گزارش مدیریت شبکه برق ایران، روز گذشته شنبه ۲۶ تیر ماه پیک مصرف برق در ساعت ۱۴:۵۴ بعد از ظهر به ۵۰ هزار و ۲۳۵ مگاوات افزایش یافته ضمن آنکه در ساعت ۲۱:۱۸ شب هم پیک مصرف به حدود ۴۹ هزار و ۲۸۴ مگاوات رسیده است.
با جهش چند هزار مگاواتی پیک مصرف برق تابستانی، ذخیره برق نیروگاههای کشور هم به کمترین میزان کاهش یافت به طوریکه در ساعات پیک مصرف روزانه ذخیره برق نیروگاهها حدود یکهزار و ۲۴۴ مگاوات و در ساعات پیک مصرف شبانه این ذخیره حدود یکهزار و ۴۹۳ مگاوات گزارش شده است.
از سوی دیگر روز گذشته پیک مصرف برق ایران در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایشی حدود ۶۰۰۰ مگاواتی را تجربه میکند که تداوم مصرف فعلی قطعا منجر به خاموشیهای تابستانی خواهد شد.
در همین حال با وجود تداوم جهش تابستانی مصرف برق در کشور اما تراز تجارت برق و انرژی ایران مثبت بوده و از مجموع یکهزار و ۷۵۳ مگاوات برق مبادله شده با کشورهای همسایه سهم صادرات حدود یکهزار و ۳۹۶ مگاوات و واردات سهمی حدود ۳۵۷ مگاواتی را به خود اختصاص دادهاند.
در این بین متوسط مصرف برق صنایع کشور هم پس از تجربه سقوط آزاد در هفتههای نخست تابستان در مقایسه با بهار سال جاری بار دیگر روندی صعودی به خود گرفت و روز گذشته صنایع و کارخانهها حدود سه هزار و ۹۳۳ مگاوات برق و انرژی مصرف کردهاند.
به گزارش مهر، هم اکنون ظرفیت تولید برق ایران به بیش از ۷۵ هزار مگاوات رسیده است که پیش بینی میشود تا پیش از آغاز گرمای طاقت فرسای تابستانی، این ظرفیت به حدود ۵۴ هزار مگاوات افزایش یابد.
در این بین حمید چیت چیان وزیر نیرو خط قرمز پیک مصرف برق تابستانی را تعیین کرده و یادآور شده است: پیک مصرف برق در تابستان در مرز ۵۴ هزار مگاوات پیشبینی شده و در صورتی که مصرف برق از این مرز عبور کند خاموشی خواهیم داشت.
کارشناسان معتقدند در روزهای گرم سال و در دماهای بالا به ازای هر یک درجه افزایش دما بیش از ۴۰۰ مگاوات مصرف برق شبکه افزایش مییابد.