مجید جعفر، مدیر اجرایی شرکت اماراتی کرسنت قرار است در ماه سپتامبر در جلسه استماع پرونده ای علیه اقلیم کردستان عراق نزد دیوان داوری بین المللی لندن شرکت کند. موضوع این دعوا فروش گاز در منطقه کردستان است.
وی افزود: جلسه استماع دیگر درباره پرونده داوری علیه شرکت ملی نفت ایران به مدت یک ماه تا ماه اکتبر به تعویق افتاده است. هر دوی این پرونده ها ممکن است به صدور رای به نفع این شرکت و شرکت تابعه اش یعنی دنا گاز منجر شود که 19 درصد از سهام آن متعلق به کرسنت است.
جعفر گفت، برای مصالحه قبل از پایان داوری «درهای ما همیشه باز است... ما با اقلیم کردستان عراق مذاکره داریم. روح تعامل مثبت تری برقرار شده است. شرکت همچنین مذاکراتی را با مقامات ایرانی در این کشور انجام داده است.»
دنا گاز در ماه دسامبر اعلام کرد، کرسنت و دناگاز به دنبال دریافت غرامتی 11 میلیارد دلاری از دولت نیمه خودمختار اقلیم کردستان عراق به دلیل بدهی های پرداخت نشده و مسائل قراردادی هستند که به گفته این دو شرکت به کسب و کار آنها لطمه زده است.
جعفر از بیان رقم غرامتی که کرسنت به دنبال گرفتن از ایران است خودداری کرد. موضوع دعوای کرسنت با ایران، قرارداد خرید گاز ایران و انتقال آن از طریق خط لوله به کرسنت امارات است.کرسنت در کشورهای مصر، عراق و امارات گاز و سوخت مایع تولید می کند.
مجید بدون ارائه توضیحات بیشتر گفت، جلسه استماع پرونده کرسنت علیه شرکت ملی نفت ایران به دلیل فرآیندهای مربوط به دادرسی به تعویق افتاده است. شرکت کرسنت قرارداد با شرکت ملی نفت ایران را حدود یک دهه قبل امضا کرده بود.
انتظار می رود شرکت کرسنت پترولیوم تولید کننده نفت و گاز در کشورهای مختلف، تا پایان امسال در یک پرونده داوری 11 میلیارد دلاری علیه اقلیم کردستان عراق به مصالحه برسد.