محمد امین الرعایا تحلیلگر مسائل بانکی اظهار داشت : از 35 هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه در بانک های کشور حدود 14 هزار میلیارد تومان نصیب اقشار هدف می شود که 50 درصد آن هم در اختیار زوج های جوان است اما حدود 25 هزار میلیارد تومان هم به صورت وام قرض الحسنه به کارکنان و روسای شعب و مدیران بانک ها می رسد .
وی افزود : در حالیکه وام ازدواج سه میلیون تومانی با دوره بازپرداخت دو یا سه ساله داده می شود ، اما وامی که از منابع قرض الحسنه در اختیار خود بانکی ها قرار می گیرد شامل 18 تا 50 میلیون تومان است و بازپرداخت اقساط آن هم 180 تا 200 ماهه است.
وی گفت : بانک مرکزی هم در گزارش های خود به این موارد اشاره می کند.
امین الرعایا افزود : همچنین سالانه 70 هزار میلیارد تومان سپرده جاری با نرخ سود 0 درصد در شبکه بانکی جمع آوری می شود که بانک ها این مبلغ را نیز با نرخ سود دو رقمی و خیلی بالا وام می دهد در صورتی که هیچ سودی هم برای آن پرداخت نمی شود .
وی افزود : اگر بخشی از این منابع به وام ازدواج اختصاص یابد ، به راحتی می توان سقف وام را افزایش داد و 500 هزار درخواست وام ازدواج را هم به موقع تامین کرد که در این زمینه خلا قانونی داریم و ضروری است که مجلس شورای اسلامی در اصلاحیه قانون بانکی کشور این موضوع را مدنظر قرار دهد و بانک مرکزی هم بر نحوه جمع آوری و هزینه قرض الحسنه و همچنین ساماندهی بخشی از سپرده های جاری در امور قرض الحسنه نظارت کنند. در آن صورت وام ازدواج هم به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت .