به گزارش افکارنیوز، اکنون هلو، شبرنگ، گلابی، لیموترش و انگور یا برخی میوههای لوکس مانند آناناس، نارگیل، خربزه درختی(پاپایا) یا میوههای مناطق گرم و مرطوب بهصورت قاچاق وارد و در میادین میوه و ترهبار و خردهفروشیهای سطح شهر عرضه میشود. با وجود این مسئولان وزارت جهادکشاورزی و نمایندگان مجلس بر ممنوعیت واردات انواع میوه به جز موزتأکید دارند.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران ارائه مجوزهای خاص برای واردات انواع کالا در بازارچههای مرزی را منشأ اصلی واردات و عرضه میوههای قاچاق در بازار داخلی دانست و به خبرنگار همشهری اعلام کرد، واقعیت آن است که آب از سرچشمه گلآلود است چرا که ارائه مجوز برای واردات میوه به اندازه نیاز بازارچههای مرزی به مستمسکی برای واردات چندین تریلی انواع میوه و سپس قاچاق آن به سایر شهرستانهای همجوار و در نهایت تهران شده است.
به گفته حسین مهاجران، میوههای قاچاق وارداتی پس از حمل به بازارهای حاشیه تهران مجددا در جعبه فروشیها و انبارها با سبدهای ایرانی بسته بندی و در بازار عرضه میشود. به گفته وی اکنون انگور شیلی به نرخ هر کیلوگرم ۳۳هزار تومان، گلابی چینی ۱۳هزار تومان، هلو و شبرنگ ترکیه ۱۶ تا ۲۲هزار تومان، لیمو ترش ترک، برزیلی و آفریقایی، انبه پاکستان ۲۰هزار تومان، پرتقال مصری ۶هزار و ۸۰۰تومان حتی در میدان مرکزی میوه و ترهبار فروخته میشود و برخی انواع میوه لوکس مانند آناناس، نارگیل، پاپایا(خربزه درختی) و… نیز در بازار وجود دارد.
مهاجران با اعلام اینکه به جز موز واردات سایر میوهها ممنوع است افزود: اغلب میوههای قاچاق از بازارچههای مرزی وارد کشور میشود و حداقل ما از روشهای دیگر واردات و عرضه میوههای قاچاق بیاطلاع هستیم. این میوههای قاچاق پس از تغییر بستهبندی در کامیون یا وانتبارها جاسازی و روی آن مثلا با کاهو پوشانده میشود و پس از ورود و تخلیه در میدان مرکزی میوه و ترهبار به فروش میرسد. گرچه بازرسی میدان بخشی از این میوهها را ضبط و دپو میکند، اما این امر تأثیر آنچنانی در کاهش عرضه میوههای قاچاق ندارد.
یک عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس نیز با انتقاد از عرضه قاچاق و عرضه آزادانه میوههای وارداتی از ترکیه، شیلی و… در بازارگفت: دولت به جای حمایت از باغداران، حتی اقدام به واردات میوههایی میکند که در داخل کشور تولید میشود. باید وزارت جهادکشاورزی از واردات میوه و عرضه آزادانه آن در بازار جلوگیری کند.
رحمتالله نوروزي، نماينده مردم عليآباد كتول با بيان اين مطلب به خانه ملت از گراني ميوه بهخصوص ميوههاي نوبرانه انتقاد و اعلام كرد، بايد قيمت ميوه بهنحوي باشد كه مردم قدرت خريد داشته باشند اما اكنون جولان دلالها و نبود نظارت مناسب دستگاههاي مسئول از دلايل اصلي گراني ميوه بهخصوص ميوههاي نوبرانه شمرده ميشود.
شناسه خبر:
۴۱۷۷۰۰
جولان میوههای ممنوعه
چشمنوازی میوههای قاچاق چینی، ترک، شیلی و آفریقایی با قیمتهای گزاف در بازار مصرف داخلی ادامه دارد.
۰