به گزارشافکارنیوز،چند وقتی است که بر حمایت از تولید داخلی و پرهیز از واردات کالاهایی که در کشور توان تولید دارند تاکید شده و همه مسئولان تمام همت خود را برای تحقق این امر به کار بردهاند.
با وجود این تا تحقق کامل این امر هنوز فاصله بسیار است اما بررسی آمار گمرک نشان میدهد که هنوز برای کالاهایی که جز اولویت کشور نیستند ارز از کشور خارج میشود.
بر اساس آمار گمرک در فروردین ماه سال جاری ۴۲.۶ هزار تن موز سبز تازه یا خشک کرده به ارزش ۳۲.۶ میلیون دلار به کشور وارد شد و با این میزان واردات این کالا پنجمین کالای عمده وارداتی شد.
روغن پالم کرنل تصفیه شده نیز جز صدرنشین کالاهای وارداتی در فروردین ماه است که ۴۱.۲ تن از این کالا به ارزش ۳۱.۲ میلیون دلار به کشور وارد شد و این کالا هفتمین کالای عمده وارداتی در مدت یاد شده گشت.
این گزارش میافزاید در فروردین ماه نیز ۱۳.۷ میلیون دلار صرف واردات گوشی تلفن همراه شد و واردات این کالا از نظر وزنی ۱۶.۵۷ درصد و از نظر ارزشی ۱۱.۲۸ درصد افزایش را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
گفتنی است ۲.۸ هزار تن قطعات بی استخوان یخ زده از نوع گاو به ارزش ۱۱ میلیون دلار به کشور وارد شد و واردات این کالا از نظر وزنی و ارزشی افزایش ۱۰۰ درصدی را در مقایسه با مدت مشابه نشان میدهد.
این گزارش می افزاید در مدت یاد شده ۱.۵ هزار تن چای سیاه تخمیر شده و چای در بستهبندی غیر خرده فروشی به ارزش ۷.۶ میلیون دلار به کشور وارد شد و واردات این کالا از نظر وزنی ۵۰.۴۰ درصد و از نظر ارزشی ۳۷.۲۲ درصد افزایش را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
در مدت یاد شده ۴.۱ هزار تن عدس به ارزش ۴.۴ میلیون دلار به کشور وارد شد و واردات این کالا از نظر وزنی ۶۲.۰۸ درصد و از نظر ارزشی ۵۵.۰۱ درصد افزایش را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
همچنین در فروردین ماه ۲۰۰ تن کیسه خون از پلیمرهای اتیلن به ارزش ۴.۳ میلیون دلار به کشور وارد شد و واردات این محصول از نظر وزنی ۷۵.۲۷ درصد و از نظر ارزشی ۷.۰۶ درصد افزایش را نشان میدهد.
بر اساس این گزارش ۱۰۰ تن تخم سبزیجات برای کشت به ارزش ۴.۱ میلیون دلار به کشور وارد شد و این میزان واردات از نظر وزنی ۱۱۸.۲۴ درصد افزایش را نشان میدهد.
همچنین در فروردین ماه ۵۰۰ تن توتون و تنباکو به ارزش ۳.۹ میلیون دلار به کشور وارد شد و این میزان واردات از نظر وزنی ۹۶.۳۳ درصد و از نظر ارزشی ۴۱.۹۵ درصد افزایش را نشان میدهد.
بر اساس این گزارش ۱۰۰ تن مکمل غذایی به ارزش ۲.۶ میلیون دلار به کشور وارد شد و این میزان واردات از نظر وزنی ۹۰۶.۶۳ درصد و از نظر ارزشی ۲۹۹.۷۴ درصد افزایش را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
این گزارش میافزاید در مدت یاد شده ۱.۶ هزار تن بادام زمینی پوست کنده به ارزش ۲.۵ میلیون دلار به کشور وارد شد و این میزان واردات از نظر وزنی ۷۶۸۸.۷۰ درصد و از نظر ارزشی ۵۴۷۶.۵۰ درصد افزایش را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
همچنین ۱.۳ هزار تن بادام زمینی در درون غلاف یا پوسته به ارزش دو میلیون دلار به کشور وارد شد و واردات این کالا از نظر وزنی ۵۴۱.۳۸ درصد و از نظر ارزشی ۶۲۸.۵۱ درصد افزایش را نشان میدهد.
دانه کنجد نیز از دیگر کالاهای وارداتی در فروردین ماه است که ۱.۱ هزار تن از این کالا به ارزش ۱.۹ میلیون دلار به کشور وارد شد و واردات این کالا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۲۵.۲۸ درصد و از نظر ارزشی ۱۷.۳۳ درصد افزایش را نشان میدهد.
پودر کاکائو از دیگر کالای وارداتی در فروردین ماه است که ۷۰۰ تن از این کالا به ارزش ۱.۹ میلیون دلار به کشور وارد شد و واردات این کالا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۳۴.۹۷ درصد و از نظر ارزشی ۱۲.۳۶ درصد افزایش را در مقایسه بامدت مشابه نشان میدهد.
شانه، گیره، مانکن خیاطی و آدمکهای چوبی برای ویترین مغازه، کیسه خواب، ماهیهای زینتی، گل و برگ و میوههای مصنوعی، عینک آفتابی و قرقره ماهیگیری، آناناس، مداد تراش، بیلیارد، شن و ماسه طبیعی، جوراب زنانه، شامپو و پیانو از دیگر کالاهای وارداتی در فروردین ماه هستند.
نکته مهم در واردات کالا این است که اگر چه حمایت از تولید داخل و پرهیز از واردات کالاهای غیر ضروری جزء اولویتهای دولت قرار گرفته اما اینطور که به نظر میرسد در عمل هنوز این امر اجرایی نشده است و واردات برخی کالاهای غیر ضروری هنوز ادامه دارد.
شناسه خبر:
۴۱۶۸۳۶
خروج ارز برای واردات کالاهای غیر ضروری
با وجود اینکه تا تحقق کامل حمایت از تولید داخلی و پرهیز از واردات کالاهای غیر ضروری فاصله بسیار است اما بررسی آمار گمرک نشان میدهد که هنوز برای کالاهایی که جز اولویت کشور نیستند ارز از کشور خارج میشود.
۰