به گزارشافکارنیوز،حسین خادمی با هشدار نسبت به تشدید پیامدهای خشکسالی در جنوب کشور گفت: چراغ قرمز منابع آبی هرمزگان روشن شد و هم اکنون ۸۰۰ هزار نفر در معرض تنش آبی قرار دارند.
این مقام مسئول در وزارت نیرو اظهارداشت: شهرهای بستک٬ جناح٬ بندرخمیر٬ بندرعباس٬ بیکا٬ زیارت علی٬ سردشت٬ گروک٬ رویدر٬ تخت٬ قلعه قاضی و گوهران با جمعیتی افزون بر ۸۰۰ هزار نفر در تنش آبی قرار دارند که حدود ۶۹۰ هزار نفر در شهر بندرعباس و مابقی در سایر شهرها سکونت دارند.
وی گفت: استان هرمزگان در ۱۶ سال اخیر با خشکسالی و کمآبی روبرو بوده و خسارتهای سنگینی از این بابت به منابع آبهای سطحی و زیرزمینی استان وارد شده است. از ۱۶۸ حلقه چاه آب شرب شهرهای استان هرمزگان، ۵۸ حلقه چاه به کلی خشک شده و ۶۷ حلقه چاه دیگر نیز کمآب و شور شده که امکان استفاده از آنها وجود ندارد.
خادمی اظهار داشت: فقط ۴۳ حلقه چاه آب وجود دارد که وضعیت قابل قبول دارند اما این چاهها نیز به علت کاهش بارشها روز به روز با افت شدید روبرو هستند. وی با بیان اینکه کمیته بحران آب در استان هرمزگان تشکیل شده و برای هر یک از این ۱۲ شهر استان، نقشه راه مشخص شده است گفت: ما با استفاده از فناوری شیرین سازی آب دریا و سامانههای آب شیرین کن ۱۱ شهر و جزیره استان را از بیآبی مطلق نجات دادهایم.
این مقام مسئول در وزارت نیرو تاکید کرد: با اقدامهای انجامشده تاکنون شهرهای بندرلنگه٬ کنگ٬ فین٬ درگهان٬ سوزا٬ ابوموسی٬ تنب بزرگ٬ تنب کوچک٬ هنگام٬ لارک و هرمز از وضعیت آبی پایدار و مطمئنی برخوردار هستند و همه نیاز آبی این شهرها از طریق آب شیرین کنها تامین میشود.
وی افزود: ما در جنوب کشور ۲۸۰۰ کیلومتر ساحل داریم که برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس با همین میزان نوار ساحلی، روزانه شش میلیون مترمکعب آب شیرین تولید میکنند در حالی که میزان تولید ما ۵۰۰ هزار مترمکعب در شبانهروز است.
خادمی تصریح کرد: هزینه تولید هرمتر مکعب آب از طریق شیرینسازی آب دریا به روش RO بین ۲ هزار تا ۳ هزار تومان است اما ما این آب را به ازای هر مترمکعب با نرخ تکلیفی ۳۰۰ تومان در اختیار مردم قرار میدهیم.
شناسه خبر:
۳۹۶۴۳۱
۱۲ شهر در خطر تنش آبی
یک مقام مسئول در وزارت نیرو با اشاره به خشک شدن چاه های آبرسانی به شهرهای جنوبی ایران گفت: ۱۲ شهر در خطر تنش آبی قرار دارند و آبرسانی به ۱۱ شهر از طریق دریا انجام می شود.
۰