به گزارشافکارنیوز،بر این اساس، قیمت چهار خودرو سمند، پژو ۴۰۵، تیبا و پراید، حدودا بین ۵۵۰ تا یک میلیون تومان ارزان شد و خودروسازان طی امروز و فردا، قیمتهای جدید را در سیستم فروش خود اعمال خواهند کرد. این در حالی است که وزیر صنعت و رئیس شورای رقابت به تازگی تاکید کرده بودند قیمت خودرو منطقی است و تغییر نخواهد کرد.
در حالی که وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس شورای رقابت تا همین دو روز پیش بر تغییرناپذیری قیمت رسمی خودروهای داخلی تاکید میکردند، حالا خبر میرسد طبق توافق صورت گرفته میان آنها و خودروسازان، قیمتها سه درصد کاهش یافته است.
آنطور که محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، به خبرنگار ما میگوید، کاهش سه درصدی قیمت خودرو، نتیجه جلسهای مشترک میان وی و خودروسازان و رئیس شورای رقابت بوده است. به گفته نعمتزاده، در این جلسه که اوایل هفته جاری برگزار و تا آخر شب نیز ادامه داشته، وی از خودروسازان خواسته تا قیمت محصولات خود را سه درصد و از ناحیه آپشنها(کیسه هوا و یورو۴) کاهش دهند و آنها(خودروسازان) نیز پذیرفتهاند.
کاهش قیمت توافق شده اما شامل همه خودروهای داخلی نیست و قرار است تنها قیمت خودروهای پرتیراژ یعنی سمند، پژو ۴۰۵، تیبا و پراید، سه درصد کاهش یابد.
توافق صورت گرفته در شرایطی است که تا همین دو روز پیش، نه تنها خودروسازان مایل به این کار نبودند، بلکه وزیر صنعت و رئیس شورای رقابت نیز با صراحت تمام مخالفت خود را با کاهش قیمت خودرو اعلام و بر بسته شدن این پرونده تاکید کردند.
اوایل تیر ماه امسال بود که رئیس شورای رقابت خبر از افزایش ۵/۵درصدی قیمت رسمی خودروها داد و با دفاعی تمام قد از قیمتهای جدید، به صراحت از تغییر نکردن آنها تا پایان سال صحبت به میان آورد. هرچند به نظر میرسید تصمیم شورای رقابت قاطعانه و تغییرناپذیر است، اما بلافاصله نمایندگان مجلس شورای اسلامی واکنش نشان داده و تاکید کردند که قیمت خودرو بیدلیل بالا رفته و باید پایین بیاید. با وجود آنکه شورای رقابت برافزایش تنها ۵/۵درصدی قیمت خودروهای داخلی تاکید داشت، نمایندگان معتقد بودند قیمتها در اصل ۳۰درصد افزایش یافته و هیچ دلیل و منطقی نیز پشت این صعود ناگهانی
نیست.
از همین رو کارگروهی از بهارستاننشینها تعیین و قرار شد با برگزاری جلساتی مشترک میان نمایندگان مجلس و شورای رقابت، قیمت خودروها همانطور که افزایش یافته بود، همانطور نیز کاهش بیاید. در طول حدودا یک ماه و نیم که مجلسیها پیگیر کاهش قیمت بودند و هر چند روز یک بار نیز در گفت و گو با رسانه از قاطعیت و شدت عمل خود در گرفتن حق مشتریان از خودروسازها، میگفتند، رئیس شورای شورای رقابت هیچ نگفت و سکوت اختیار کرد تا این شائبه پیش بیاید که وی نیز موافق کاهش قیمتها است.
از آنسو اما هرچند دولت پای خود را از ماجرای قیمت خودرو بیرون کشید و فقط اعلام تکدر کرد، اما وزیر صنعت ساکت نماند و تصمیم شورای رقابت مبنی بر افزایش ۵/۵درصدی قیمت رسمی خودروهای داخلی را منطقی دانست. مشتریان نیز که در این بین میان مواضع متفاوت وزارت صنعت و شورای رقابت و خودروسازان و نمایندگان مجلس، سرگردان مانده بودند، بازار(خرید و فروش خودرو) را تحریم کردند تا شاید فشار مجلسیها قیمت خودرو را بشکند و چنددرصدی ارزانی نصیب شان شود.
این در حالی بود که شنبه همین هفته، ناگهان رئیس شورای رقابت سکوت خود را شکست و با قاطعیت اعلام کرد قیمت خودرو کاهش نخواهد یافت. چهار روز پیش از وی البته وزیر صنعت نیز در حاشیه «همایش تبیین سیاستهای بسته خروج از رکود» به صراحت اعلام کرد که با کاهش قیمت خودرو مخالف است. از پس همین اظهارنظر وزیر صنعت و رئیس شورای رقابت بود که خیلیها گمان کردند پرونده قیمت خودرو بسته شده و فشار نمایندگان مجلس نیز اثری در کاهش قیمتها نخواهد گذاشت، حال آنکه ناگهان ورق برگشت و مخالفان(وزیر صنعت و رئیس شورای رقابت) در جلسه مشترک با خودروسازان، با چرخشی ۱۸۰ درجهای از آنها خواستند تا
قیمت محصولات شان را پایین بیاورند.
این جلسه گویا اوایل هفته جاری برگزار شد و خودروسازان نیز همان جا پذیرفتهاند که قیمتها را سه درصد کاهش دهند، حال آنکه رئیس شورای رقابت دو روز پیش و پس از جلسه موردنظر، برای دومین بار بر تغییر نکردن قیمتها تاکید کرد.
حالا هم که خبر میرسد خودروسازان تا یکی، دو روز دیگر کاهش سهدرصدی قیمت محصولات پرتیراژ خود را اعمال خواهند کرد و این معنایی جز ناپایداری تصمیم شورای رقابت و قاطع نبودن وزارت صنعت در ماجرای «قیمت خودرو»، ندارد.
آنطور که رضا شیوا، رئیس شورای رقابت در گفت و گو با خبرگزاری فارس عنوان کرده، از خودروسازان خواسته شده تا با توجه به سودی که در ماههای اخیر کسب کردهاند، قیمت برخی محصولاتشان را کاهش دهند. به گفته وی، از بین محصولات شرکت سایپا، پراید و تیبا و از بین محصولات شرکت ایران خودرو، پژو ۴۰۵ و سمند با کاهش قیمت ۳درصدی روبهرو خواهند شد که این کاهش در قیمت نهایی این خودروها لحاظ میشود و میتواند در قیمت کارخانه به ۵درصد نیز برسد. به گفته شیوا کاهش قیمت خودروها احتمالا طی دو روز آینده از طرف خودروسازان اعلام خواهد شد.
اینکه تصمیم شورای رقابت در افزایش قیمت رسمی خودروها درست بوده یا نه و اینکه خودروسازان داخلی گران فروش هستند یا نیستند، بحثدیگری است که باید در جای خود بررسی شود، اما فعلا مساله اصلی اینجاست که چرا تصمیمسازان بازار خودرو در اظهارات خود ثبات ندارند. بازار خودرو ایران ماه ها است به دلیل ناتوانی مسوولان در اتخاذ تصمیمی نهایی برای قیمت، بلاتکلیف مانده و مردم نیز سرگردانند و تصمیمسازان به جای آنکه یکبار و برای همیشه حرف آخر را در این «بازار» بزنند، هرچند وقت یکبار مصوبات و تصمیمات شان را تغییر میدهند.
اوضاع به شکلیاست که وزارت صنعت و شورای رقابت به جای آنکه مقدمات ثبات و آرامش را در بازار خودرو فراهم کنند، خود عامل تنش و بلاتکلیفی بازار شدهاند و این چرخشهای گاه و بیگاه آنها، سرگیجه مردم را سبب شده است.
بسی جای تعجب است که رئیس شورای رقابت در جلسه مشترک با خودروسازان و وزیر صنعت حضور مییابد و بر سر کاهش سهدرصدی قیمت با آنها توافق میکند، اما یکی، دو روز قبل از آن به رسانهها میگوید که شورا از تصمیم خود برنمی گردد و قیمت خودرو کاهش پیدا نمیکند. البته رفتار وزیر صنعت هم در این ماجرا در نوع خود عجیب به نظر میرسد؛ چه آنکه وی نیز پی در پی از مخالفت با کاهش قیمت خودرو میگوید، اما خود به خودروسازان پیشنهاد پایینآوردن قیمت را میدهد، آن هم به فاصله تنها چند روز از اعلام مخالفتش با این موضوع.
از آن سو اما نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز تاکید کردهاند که کاهش سه درصدی قیمت خودرو کافی و قانعکننده نیست و خودروسازان باید بیش از اینها قیمت محصولاتشان را پایین بیاورند؛ یعنی حداقل ۱۵درصد.
در این بین اما مردم ماندهاند و کلی ابهام بابت آینده بازار خودرو رفتارهای متناقض؛ بهطوریکه مسوولان گاهی به نعل و گاهی به میخ میزنند که این رفتار آنها مردم را بی اعتماد و به اصطلاح دچار سرگیجه کرده است.
قیمت جدید خودروها
اما ببینیم با توجه به تصمیم جدید شورای رقابت و احتساب کاهش سه درصدی، قیمت خودروهای داخلی چه تغییراتی خواهد داشت.
طبق اعلام رئیس شورای رقابت، چهار خودرو پرتیراژ سمند، پراید، تیبا و پژو ۴۰۵ مشمول کاهش قیمت شدهاند و با این حساب، قیمت این خودروها در انواع مدل هایشان حدودا بین ۵۵۰ هزار تا یک میلیون تومان کاهش پیدا خواهد کرد.
بر این اساس، قیمت پراید ۱۳۲ در مدل SX با افتی بیش از ۶۰۰ هزار تومان مواجه خواهد شد و مشتریان میتوانند این خودرو را حدودا ۱۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان از نمایندگیها خریداری کنند. مشتریان همچنین میتوانند پراید ۱۳۱ مدل SX را نیز که بیش از ۶۱۰ هزار تومان کاهش قیمت خواهد داشت، حدود ۱۹میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بخرند.
با توجه به تصمیم جدید شورای رقابت، قیمت پراید ۱۴۱ در مدل SX نیز با کاهشی تقریبا ۵۸۰ هزار تومانی، حدودا به ۱۸ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان خواهد رسید. همچنین قیمت تیبا نیز به عنوان یکی دیگر از خودروهای مشمول کاهش سه درصدی، به حدود ۲۳ میلیون و ۴۷۵هزار تومان خواهد رسید و این یعنی قیمت تیبا بیش از ۷۲۰ هزار تومان کاهش پیدا میکند.
در بین دیگر خودروها اما پژو ۴۰۵ مدل SLX نیز کاهشی حدودا ۹۱۰ هزار تومانی را تجربه خواهد کرد و با این حساب، مشتریان میتوانند این خودرو را با قیمتی تقریبا معادل ۲۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان از نمایندگیهای ایرانخودرو خریداری کنند. این قیمت البته متعلق به مدل بنزین سوز پژو ۴۰۵ است، حال آنکه مدل دوگانه سوز این خودرو را با توجه به کاهش بیش از ۹۰۰ هزار تومانی آن میتوان از این پس حدود ۲۹ میلیون و ۲۱۵ هزار تومان خریداری کرد. محاسبات نشان میدهد قیمت سمند LX بنزینی EF۷ نیز نزدیک به ۸۸۵ هزار تومان کاهش پیدا میکند و با این حساب قیمت این خودرو در نمایندگیها به حدود ۲۸
میلیون و ۶۳۰ هزار تومان نزول خواهد کرد.
همچنین قیمت مدل دوگانه سوز سمند LX که به حدود ۳۰ میلیون و ۸۲۰ هزار تومان خواهد رسید که این موضوع از کاهش بیش از ۹۵۰هزار تومانی قیمت این خودرو حکایت دارد.
شناسه خبر:
۳۵۶۹۲۷
خودروهای پرتیراژ ۳ درصد ارزان میشوند
با توافق جدید میان وزارت صنعت، شورای رقابت و خودروسازان، قیمت برخی خودروهای پرتیراژ داخلی که کمتر از دو ماه پیش تعیین شده بود، دوباره تغییر کرد و سه درصد کاهش یافت.
۰