به گزارش افکارنیوز، رویترزاعلام کرد، مشتریان آسیایی نفت ایران در ۴ ماهه ابتدایی امسال بیش از یک میلیون بشکه در روز نفت از این کشور وارد کرده اند.
بزرگترین مشتریان نفت ایران یعنی چین، هند، ژاپن و کره جنوبی، در فاصله ماه های ژانویه تا آوریل، به طور متوسط روزانه ۱.۲۴ میلیون بشکه نفت از این کشور خریداری کردند که حدود ۳۰ درصد بیشتر از میزان نفتی است که آنها در مدت مشابه سال قبل از ایران خریده بودند.
افزایش فروش نفت ایران در اواخر سال ۲۰۱۳ و اوایل امسال منجر به بروز برخی نگرانی ها در واشنگتن شده است. مقامات آمریکا نگران اند که کاهش تحریم ها موجب رشد اقتصادی ایران شود.
ریچارد گوری، تحلیلگر بازار نفت در این باره گفت: «من فکر نمی کنم که آمریکا بخواهد اکنون با ایران به تقابل بپردازد…ایران آنقدر نفت اضافی برای صادرات ندارد، بنابراین حجم نفت ایران به حدی نیست که این روند بتواند به صورت نامحدودی ادامه یابد. آنها با مشکلاتی در زمینه تولید نفت مواجه هستند. موضوع مهم تر این است که کسی نمی تواند در صنایع بالادستی ایران سرمایه گذاری کند و میزان تولید خطی و در حال کاهش است.»
آمریکا مدعی است توافق هسته ای ژنو صادرات نفت ایران را به یک میلیون بشکه در روز محدود کرده است. ایران این موضوع را رد کرده است.
این گزارش افزود: احتمالا هدف گذاری آمریکا برای حفظ صادرات نفت ایران در طی دوره شش ماهه اجرای توافق ژنو در حد یک میلیون بشکه، محقق نخواهد شد. به گفته منابعی که بارگیری تانکرها را رسد می کنند، ظاهرا صادرات نفت خام ایران در ماه می مجددا افزایش یافته و به حدود ۱.۳۸ میلیون بشکه در روز رسیده است.
ایران علاوه بر چین، هند، ژاپن و کره جنوبی به دو کشور ترکیه و سوریه نیز نفت صادر می کند.
شناسه خبر:
۳۳۷۶۸۳
آمریکا نگران رشد اقتصادی ایران بعد از کاهش تحریم ها
رویترز با اشاره به صادرات روزانه ۱.۲۴ میلیون بشکه ای نفت ایران به آسیا در ۴ ماه نخست ۲۰۱۴ نوشت: احتمالا هدفگذاری آمریکا برای حفظ صادرات نفت ایران در حد ۱ میلیون بشکه در روز محقق نخواهد شد.
۰