به گزارش افکارنیوز، متوسط هزینه سالانه یک خانوار شهری با افزایش ۲۳.۸ درصدی نسبت به سال قبل در سال ۹۱، حدود۱۶ میلیون و ۴۲۸ هزار تومان بوده که از این مقدار ۲۷.۱ درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و ۷۲.۹ درصد مربوط به هزینه‌های غیر خوراکی است.

این در حالی است که متوسط هزینه خوراکی و دخانی یک خانوار شهری در سال گذشته حدود چهار میلیون و ۴۵۶ هزار تومان بوده که در مقایسه با سال ۹۰ نزدیک به ۳۶.۱ درصد افزایش یافته است.

در بین هزینه‌های خوراکی و دخانی بیشترین سهم مربوط به هزینه گوشت با ۲۳.۹ درصد یعنی حدود ۷۷۵ هزار و ۷۸۴ تومان بوده است.

همچنین هزینه‌های مربوط به آرد، رشته، نان، ‌غلات و فرآورده‌های آن با ۲۱.۹ درصد، میوه‌ها و سبزی‌ها با ۱۶.۶ درصد، شیر و فرآورده‌های آن و تخم پرندگان با ۱۱.۵ درصد و نوشابه‌ها، غذاهای آماده و خانی با ۷.۲ درصد در رتبه‌های بعدی هزینه یک خانوار در سال ۹۱ قرار داشتند.

این درحالی است که هزینه‌های مربوط به شیر و فرآورده‌های آن و تخم پرندگان ۴۷ درصد، روغن‌ها و چربی‌ها ۴۵.۵ درصد، ادویه‌ها، چاشنی‌ها و سایر ترکیب های خوراکی ها ۴۰.۸ درصد، خشکبار و حبوبات ۳۷.۵ درصد، گوشت ۳۷.۱ درصد، قند، شکر، شیرینی‌ها و چای و قهوه ۳۷ درصد، میوه‌ها و سبزی‌ها ۳۵.۴ درصد، نوشابه‌ها، غذاهای آماده و دخانی‌ها ۳۰ درصد و آرد، رشته، نان و غلات ۲۹.۸ درصد نسبت به ارقام هزینه‌ای مشابه در سال ۹۰ افزایش قیمت داشته‌اند.

اما نتایج مرکز آمار نشان می‌دهد که متوسط هزینه‌های غیر خوراکی یک خانوار شهری در سال گذشته حدود ۱۱ میلیون و ۹۷۱ هزار تومان بوده است که در مقایسه با سال قبل نزدیک به ۱۹.۸ درصد افزایش دارد.

در عین حال هزینه‌های مسکن با سهمی معادل ۴۶.۱ درصد از کل هزینه‌های غیر خوراکی یعنی حدود چهار میلیون و ۴۳۸ هزار و ۳۴۴ تومان بالاترین هزینه این بخش برای خانوارهای شهری بوده است.

از سوی دیگر هزینه حمل و نقل و ارتباطات با ۱۴.۸ درصد، بهداشت و درمان با ۱۱.۹ درصد، کالاها و خدمات متفرقه با ۱۱.۶ درصد و پوشاک و کفش با ۶.۲ درصد در مراتب بعدی هزینه‌ای قرار دارند.

در سال ۹۱ پوشاک و کفش ۳۱.۹ درصد، هزینههای مسکن ۲۴.۲ درصد، بهداشت و درمان ۲۲.۴ درصد و لوازم، اثاث و خدمات با ۲۰.۷ درصد نسبت به سال گذشته آن افزایش قیمت داشتهاند.