به گزارش افکارنیوز، با نزدیک شدن به فصل سرما یکی از دغدغه های این روزهای مسئولان صنعت نفت، تامین گاز برای مصرف در بخش خانگی است.
به طوری که هماکنون در کشور نزدیک به ۶۱۰ میلیون متر مکعب گاز در کشور تولید می شود که ۳۱۰ تا ۳۲۰ میلیون متر مکعب از این میزان توسط شرکت نفت مناطق مرکزی و ۲۹۵ میلیون متر مکعب نیز از میدان مشترک پارس جنوبی تولید می شود.
به گفته حمید رضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران مصرف در فصل سرما ۷ برابر روزهای گرم سال است.
به همین دلیل این میزان تولید باتوجه به گازرسانی جدید که در سال گذشته انجام شده و منجر به افزایش مشترکین و مصرف کنندگان شده است، جوابگوی مصرف نخواهد بود.
اگر در زمستان سال گذشته حجم مصرف گاز رکورد شکست و به ۷۰۰ میلیون متر مکعب رسید امسال پیش بینی می شود حجم مصرف گاز افزایش قابل ملاحظه ای پیدا کند و رکورد سال گذشته را نیز بشکند.
از این رو تلاش مسئولان وزارت نفت براین است تا بتوانند میزان تولید گاز را افزایش دهند.
این روزها وزیر نفت با تعطیل کردن همه فازهای در حال توسعه در پارس جنوبی و تلاش برای راه اندازی فازهای ۱۲،۱۵ و ۱۶،۱۷ و ۱۸ به دنبال راه اندازی هر چه زودتر این فازها است که از میزان پیشرفت قابل ملاحظه ای برخوردار هستند.
باید گفت با راه اندازی فاز ۱۲ روزانه ۸۰ میلیون مترمکعب، با راهاندازی فازهای ۱۵ و ۱۶ روزانه ۵۵ میلیون مترمکعب و با راه اندازی فاز ۱۷ و ۱۸ نیز روزانه ۵۵ میلیون متر مکعب گاز به حجم تولید کنونی گاز از پارس جنوبی افزوده می شود.
به طوری که در مجموع و با راه اندازی این چند فاز می توان گفت از فازهای پارس جنوبی ۴۸۵ میلیون متر مکعب گاز تولید خواهد شد.، این در حالی است که براساس اطلاعات بدست آمده، تولید از این فازها حداقل تا دوسال آینده ممکن نخواهد بود.
از این رو تصمیم براین شده است که همانند دولت دهم گاز فازهای ۶ و ۷ و ۸ پارس جنوبی برای شیرین سازی به فاز۱۲ منتقل شود تا از این طریق روزانه ۳۰ میلیون متر مکعب گاز به حجم تولید کل کشور افزوده شود.
ازطرفی نیز تلاش برای راه اندازی یک ترین(ردیف) از فاز ۱۵ و ۱۶ نیز هنوز محقق نشده است به طوری که هم اکنون تلاش براین است که فاز ۱۵ زودتر از فاز ۱۶ به بهره برداری برسد.
درباره اقدام بعد باید گفت تلاشهایی درحال انجام است تا حجم واردات گاز از ترکمنستان از حدود ۳۰ میلیون متر مکعب در روز افزایش یابد تا زمستان سال ۹۲ بدون مشکل سپری شود.
به همین دلیل وزیر نفت همراه با رئیس مجلس چندی پیش به ترکمنستان رفته بود تا هم مشکلات مالی در خصوص واردات گاز حل شود و هم رایزنی ها برای افزایش واردات به انجام برسد.
البته یکی دیگر از روشها برای تامین گاز در فصل سرما برداشت از مخازن ذخیره سازی گاز در شوریجه استان خراسان رضوی و سراجه در استان قم است به طوری که به نظر می رسد روزانه نزدیک به ۱۰ میلیون متر مکعب می توان از این دو مخزن گاز طبیعی برداشت و به خطوط انتقال تزریق کرد.
شناسه خبر:
۲۷۱۴۹۱
زمستان ۹۲ چگونه سپری خواهد شد؟
با نزدیک شدن به فصل سرما و افزایش ۷ برابری مصرف گاز در کشور و همچنین افزایش مشترکین در یک سال گذشته به نظر می رسد رکورد مصرف گاز در سال جاری شکسته شود.
۰