غنی نژاد درگفت و گو بایورونیوز؛ علیه تحریمهای غرب کمپین راه انداختیم
گروه اقتصادی:یورو نیوز

در گزارشی با اشاره به تشکیل کمپینی برای رفع تحریمها علیه ایران نوشت؛ درآمد ناشی از صادرات نفت، شاهرگ اقتصادی کشور، به میزان چشمگیری کاهش یافته و بر واردات دارو و تجهیزات پزشکی نیز تا حدودی، تاثیر گذاشته است.

به گزارشافکارنیوز، دکتر علی داودیان، مدیر عامل بنیاد بیماری های نادر ایران در این مورد می گوید: «بیماران نادر که نوع بیماری و داروهایی که مصرف می کنند عمدتا و تقریبا صد در صد وارداتی است. و اگر این تحریم ها که روی بحثدارو اثر گذاشته، ادامه داشته باشد زندگی این بیماران دستخوش حوادثو بسیار بسیار مرگبار خواهد بود.»

باوجود وضعیت بد اقتصادی و تحریم های بین المللی، بسیاری از ایرانیان امیدوارند رئیس جمهوری جدید بتواند آنگونه که وعده کرده، وضعیت اقتصادی کشور را بهبود بخشد.

دکتر موسی غنی نژاد، اقتصاددان ارشد در ایران اخیرا طرح یک جنبش مدنی را در ایران علیه تحریم های اقتصادی بین المللی مطرح کرده است. خبرنگار یورونیوز در این باره با وی گفتگویی داشت و از او درباره این ابتکار سوال کرد.

موسی غنی نژاد:یک کمپین برای بیدار کردن ذهن افکار عمومی در غرب، در اروپا در آمریکا راجع به تحریم های اقتصادی به راه افتاده است. از نظر اقتصاددانان ایرانی این تحریم های اقتصادی دو اشکال عمده دارد. یکی این است که بر خلاف اصول تجارت آزاد است و دیگر اینکه آنها به اهداف از پیش تعیین شده خود نمی رسند. بنابراین روی این دو محور اصلی ما سعی کردیم که یکی کمپینی در ایران ایجاد کنیم که در سطح جهانی هم انعکاس پیدا کند و افکار عمومی را راجع به این موضوع حساس کند که این سیاست هایی که نسبت به ایران اعمال شده به نتیجه نمی رسد و برخلاف اصولی هست که در واقع کشورهای غربی به آن معتقد هستند.

یورونیوز: مدت زیادی است که تحریم ها علیه ایران اعمال می شوند اما چرا این کمپین اکنون به راه افتاده؟ چه چیزی عوض شده است؟

چیزی که عوض شده، دو موضوع است. اول انتخاباتی که در ایران انجام شد و یک رییس جمهور میانه رو بر سر کار آمد که خواهان روابط صلح آمیز با غرب است. دوم، مسئله مهم، تاثیر گذاری خیلی شدید تشدید این تحریم ها هست که روی زندگی مردم عادی بویژه اقشار پایین جامعه، طبقه متوسط جامعه دارد. از جهت داروها، مواد غذایی الآن کشور ما دچار مشکلات بزرگی شده، ما می خواهیم که این مشکلات در افکار جهانی انعکاس پیدا کند و آنها بدانند که این ابزار برای آن اهداف که تعریف شده، ابزار درستی نیست.

یورونیوز: اگر شما اعتقاد دارید که آمریکا به اهداف خود با این تحریم ها نمی رسد پس اعمال آنها به نفع کیست؟

این تحریم های اقتصادی بخصوص تشدید این تحریم ها به نفع افراطی ها و رادیکال ها هم در داخل ایران و هم در خارج از ایران، در آمریکا و در صحنه جهانی است. به این معنا که در ایران شما می بینید که برخی از این رادیکالها و افراطیون، تحریم های اقتصادی آمریکا و غرب را بعنوان یک فرصت، بعنوان یک “نعمت” تلقی می کنند یعنی از آنها خیلی استقبال می کنند. این باید یک علامتی برای آمریکایی ها باشد که متوجه بشوند که کاری که انجام می دهند به نفع کیست.

در واقع تحریم ها تضعیف کسانی هست که می خواهند گفتگو کنند و راه حل پیدا کنند و تقویت کسانی است که به دنبال راه حل نمی گردند و می خواهند موقعیت رادیکال خودشان را حفظ کنند و منافع زیادی هم به لحاظ سیاسی و حتی اقتصادی در این تحریم ها دارند.

یورونیوز: در ایالات متحده آمریکا اعمال تحریمها تصویب شد، آیا برای به نتیجه رسیدن کمپین خود خوشبین هستید؟

ما اگر خوشبین نبودیم این کار را نمی کردیم، خوشبین هستیم منتهی این کاری که آمریکاییها انجام دادند در این روزهای اخیر بسیار نامناسب است و در زمان بدی بود. اما در عین حال می دانیم که در دولت آمریکا و حتی در کنگره کسانی هستند که مخالف این تحریم ها هستند. ما در حقیقت می خواهیم که همانها را به این موضوع تحریم ها حساس کنیم و اینکه به جای تحریم همانطور که رییس جمهور منتخب گفتند، باید با زبان تکریم صحبت کرد تا به نتیجه رسید.