پیوست فرهنگی مهم‌ترین مقوله حوزه فرهنگ

به گزارش افکار ،محمدرضا رفیعی پیشرفت و توسعه بدون در نظر گرفتن ابعاد فرهنگی و اجتماعی آنرا دارای پیامدهای ناخواسته فراوانی عنوان کرد و اظهار کرد: پیامدهای فرهنگی در درون خود سازمانها می تواند بر منابع انسانی موجود تأثیرگذار باشد و این سرمایه های عظیم انسانی که مهمترین فاکتور افزایش توان تولید کشور و اصلی ترین گزینه برای ارتقاء سطح راندمان کاری باشند که نیازمند مراقبت، هدایت و تعالی هستند را تحت تأثیر قرار دهد و باعث هدر رفتن پتانسیل ها وظرفیت های بالقوه آنان شود، و همچنین تأثيرات گسترده اي را نیز بر جامعه پیرامونی خود، فرهنگ و اجتماعات محلي گذاشته و مي گذارند .

وی گفت: هر اقدامی که برای توسعه صورت می گیرد تغییراتی در محیط طبیعی و اجتماعی ایجاد می کند و گاه این تغییرات می توانند سبب تضعیف و یا از بین بردن فرهنگ بومی – محلی جوامع گردند. از این رو، با ارزیابی تأثیرات فرهنگی – اجتماعی طرح های توسعه ای می توان راهکارهایی را جهت تخفیف و کاهش تبعات و پیامدهای منفی ارائه نمود.

رییس هیئت مدیره شرکت اوان پیوست نگاری فرهنگی را ممانعتی برای عمیق تر شدن شکاف بین رشد و توسعه می داند و بیان کرد: پیوست‌نگاری فرهنگی یعنی طراحی، برنامه‌ریزی و تهیه یک بسته کارشناسی شده فرهنگی برای تمام پروژه‌های صنعتی و غیر صنعتی که در منطقه صورت می‌گیرد، گفته می شود. لذا پیوست نگاری فرهنگی به عنوان یکی از مقولات مهم در حوزه فرهنگ نام برده می شود.

وی گفت: اگر در یک فضا و هندسه اقلیمی فضای عمرانی توسعه یابد، اما فرهنگ موازی با آن یا پیشگام‌ آن توسعه‌یافته نباشد قطعا سونامی مراکز عمرانی مثل مراکز صنعتی، فضای آن جامعه را تحت شعاع قرار می‌دهد و آسیب‌های جدی به باورها و رفتارهای اجتماعی و نیز اخلاق عمومی و فردی وارد خواهد کرد.

به این سبب است که در کرسی‌های تحقیق و پژوهش در عرصه فرهنگ، پیوست‌نگاری فرهنگی به عنوان یک اصل مسلم در عرصه توسعه و پیشرفت در کنار پروژه‌های عمرانی، مورد نظر است و شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرد که در هر فضایی که یک پروژه عمرانی صورت می‌گیرد، باید در کنار آن یک پیوست‌نگاری فرهنگی منطبق با آن فضا تنظیم و مدیریت گردد.

دکتر محمدرضا رفیعی احداثپروژه های عمرانی را مستلزم داشتن پیوست نگاری فرهنگی منطبق با فضاهای طراحی شده همراه با مدیریت دقیق ذکر کرد و گفت: فرهیختگان فرهنگی در حوزه نظری و مدیریتی پروژه پدیده شاندیز نگاهی جدید به این مقوله دارند و رسالت مرکز فرهنگی پدیده توسعه و تعمیق معرفتی دینی به ویژه برای زوار گرانقدر حریم رضوی به عنوان تکلیف در نظر گرفته شده است، تا این رسالت به فرهنگ تبدیل شود.

وی افزود: احداثپروژه‌ شهر رویایی پدیده شاندیز، اگر در بستر فرهنگ دینی نباشد، به یک پروژه غیر فرهنگی تبدیل می‌شود که در درون خود ضد فرهنگ تولید می‌کند، بنابراین با تلاش و کوشش مراکز راهبری مهندسی فرهنگی در زمینه پیوست فرهنگی، و با حضور اساتید متبحر در حوزه ترویج فرهنگ اسلامی در کنار مدرنیزه شدن، راه کارهای موثر و مقارن با دین اسلام به خوبی صورت گرفته است که در زمان بهره برداری پروژه قابل تقدیر می باشد.

گفتنی است، شهر ییلاقی شاندیز یکی از مناطق مهم در عرصه عمرانی کشور می باشد که بابهره برداری از پروژه پدیده شاندیز به عنوان یکی از قطبهای گردشگری در کشور تبدیل خواهد شد که در درون خود فضاهای منحصر به فرد ویژه ای دارد. مسئولین پروژه شهر رویایی پدیده شاندیز با برنامه ریزی های دقیق و ارائه بسته های کارشناسی شده پیوست نگاری فرهنگی در نظر دارند فرهنگ سازی جلوتر از توسعه وپیشرفت عمرانی پروژه گام بردارد واین رسالتی است که قبل از به بهره برداری رسیدن پروژه، فضای فرهنگی آن با کرسی های نظریه پردازی، تحقیق و پژوهش کارشناسی شده ، مد نظر گرفته شده است .