به گزارش افکارنیوز، احمد حداد مقدم، افزود: میزان مصرف نوشابه در کشور رشد خاصی نداشته و شرایط نامطلوب اقتصادی روی صنعت نوشابهسازی هم مانند دیگر صنایع تاثیر منفی گذاشته است.
وی گفت: در گذشته صادرات صنعت نوشابه در سطح خوبی قرار داشت اما به دلیل مشکلات مختلف به ویژه تشدید تحریمهای بینالمللی در حال حاضر ارزش صادرات این صنعت چندان بالا نیست. ما حتی به چین هم نوشابه صادر کرده بودیم.
او درباره محدودیتهای موجود برای تبلیغات نوشابههای تولید داخل توضیح داد: متاسفانه در حال حاضر کالاهای خارجی در سطحی وسیع در شبکههای ماهوارهای تبلیغ و همین کالاها به راحتی و با قیمت چند برابری نسبت به محصولات داخلی وارد بازار ایران هم میشوند.
وی افزود: این در شرایطی است که از یک سو محصولات تولید داخل اجازه تبلیغات در شبکههای ماهوارهای را ندارند و در داخل کشور هم تبلیغ نوشابه در صدا و سیما با محدودیتهایی مواجه بوده و همچنین هزینه سنگینی دارد.
دبیر انجمن صنفی صنایع نوشابهسازی گفت: در چنین شرایط ناعادلانهای رقابت کردن با محصولات داخلی بسیار دشوار است و ما عمدا یا سهوا بازار داخلی را به کالاهای وارداتی واگذار میکنیم.
حداد مقدم با اشاره به وارداتی بودن قوطی آلومینیومی نوشابههای تولید داخل گفت: سرمایهگذاری برای تولید این نوع قوطی بسیار بالاست و فقط یک کارخانه داخل از این نوع قوطی تولید میکند که آن هم تولیدش پایین و برای مصارف شخصی است.
به گفته وی در حال حاضر عمده بازار نوشابه کشور در اختیار تولیدات داخلی است و بسیاری از برندهای معروف در بازارهای جهانی نیز در کشور تولید میشوند. هماکنون ۳۵ شرکت تولید نوشابه عضو انجمن هستند و بالغ بر ۷۵ تا ۱۰۰ هزار نفر نیز در صنعت نوشابه مشغول به کار هستند.
به گزارش ایسنا، براساس آمار گمرک ایران در سال گذشته صادرات صنعت نوشابه کشور به حدود ۲۱.۲ میلیون دلار رسید. در حالی که ۲۵.۵ میلیون دلار نیز نوشابههای غیرالکلی وارد کشور شد.
شناسه خبر:
۲۳۰۵۵۷
شرایط نابرابر تبلیغات کالاهای ایرانی و خارجی
دبیر انجمن صنفی صنایع نوشابهسازی با اشاره به اینکه هماکنون سرانه مصرف نوشابه ایران حدود ۳۳ لیتر در سال است، گفت: صادرات نوشابه به دلیل تحریمهای بینالمللی با کاهش زیادی مواجه شده است.
۰