مرکز دیسپچینگ سوخت کشور راه اندازی میشود

به گزارش افکارنیوز به نقل از ایسنا، مصطفی کشکولی درباره جزئیات این مرکز گفت: این مرکز مشابه مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران و توانیر خواهد بود و تمامی اطلاعات حمل، انتقال و تخلیه فرآورده در مبادی وارداتی، انبارهای نفت، خطوط انتقال فرآورده، مجاری عرضه و حتی نفتکش ها را در تمامی نقاط و مرزهای آبی و خاکی کشور ثبت و به صورت آنلاین در یک مرکز جمع آوری و مدیریت خواهد کرد.

وی با اشاره به این که از طریق راه اندازی این مرکز فرماندهی تمام اطلاعات عرضه سوخت در کشور به صورت متمرکز در یک نقطه جمع آوری و هدایت خواهد شد، افزود: راه اندازی این مرکز که جمع آوری اطلاعات را به طور کامل مکانیزه خواهد کرد، نقش مهمی در نظارت دقیق و لحظه به لحظه توزیع سوخت در کشور ایفا خواهد کرد.

کشکولی تاکید کرد: جمع آوری اطلاعات توزیع و مصرف سوخت تاکنون برپایه روش های قدیمی و به صورت نیمه مکانیزه مدیریت شده است و هم اکنون نیاز داریم که این اطلاعات از تمامی مبادی ورودی و خروجی به صورت آنلاین و دقیق جمع آوری و نظارت شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: خوشبختانه بخشی از زیرساخت های مورد نیاز این طرح در سالیان گذشته در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران انجام شده است و هم اکنون در حال بررسی بقیه نیازهای این طرح هستیم.

کشکولی افزود: مطالعه و برنامه ریزی برای اجرای این طرح بزرگ ملی آغاز و در نشست هایی که از هفته گذشته شروع شده است، زیرساخت و نیازهای جدید و نیز سرمایه گذاری مورد نیاز طرح به طور کامل بررسی خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی، وی گفت: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از قدیم تمامی برنامه ریزی های مربوط به واردات و صادرات فرآورده، مصارف داخلی، انتقال فرآورده به وسیله خطوط لوله به وسیله حمل دریایی و ناوگان زمینی را انجام می داده و هم اکنون نیاز است که تمامی این برنامه ریزی های از طریق یک مرکز منسجم جمع آوری، نظارت و هدایت و در نهایت تصمیم گیری شود.

شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با توزیع روزانه ۲۵۰ میلیون لیتر فرآورده از سوی ۱۸ هزار نفر نیروی انسانی، ۱۱ هزار دستگاه تانکر نفتکش در ناوگان حمل و نقل زمینی، دریایی، ریلی، ۳ هزار مجاری عرضه فرآورده و ۲ هزار جایگاه سی ان جی در کشور نقش مهم و حیاتی در زنجیره دریافت، انتقال، توزیع و عرضه فرآورده کشور به عهده دارد که نظارت و کنترل دقیق بر این فرآیند نقش موثری در جلوگیری از عرضه خارج از شبکه فرآورده در سطح کشور ایفا خواهد کرد.